DOCUMENT 9 școli din județul Prahova vor începe cursurile în scenariul roșu, 223 în galben și 415 în verde. Școlile postliceale sanitare încep în scenariul roșu și galben

2.660 de vizualizări
Foto: liceulsimionstolnicu.ro
Peste 400 de școli din județul Prahova au propus începerea cursurilor în scenariul verde, iar peste 220 în cel galben, potrivit unui document centralizator publicat de Prefectura județului Prahova. Potrivit listei localităților după rata de incidență a infectării cu coronavirus, publicată de Ministerul Sănătății, 4 localități din județul Prahova erau în scenariul roșu, dar DSP a decis ca școlile din două din aceste localități să înceapă în scenariul galben.

Dintre cele 647 de unități de învățământ (inclusiv cele private și școlile postliceale) din Prahova,

Cele trei scenarii de lucru propuse în Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 sunt:

Scenariul 1 (verde) : participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 (galben): participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și

  • revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămânal) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat, în ședința extraordinară din data de 09.09.2020, prin sistem audioconferință, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ din județ, începând cu data de 14 septembrie 2020.

Hotărârea CJSU nr.46/09.09.2020 a avut la bază analiza care a cuprins situația epidemiologică din fiecare localitate, transmisă de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova și propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova și DSP Prahova”, mai anunță Prefectura.

În urma analizei DSP Prahova, au fost scoase din scenariul „roșu“ unitățile de învățâmânt din Boldești-Scăeni și Filipeștii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate și nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP și aprobată în cadrul CJSU varianta 2 de lucru, cea a scenariului  „galben“.

Pentru școlile postliceale sanitare, având în vedere specificul activității (desfășurarea pregătirii practice în unități sanitare cu paturi), DSP a propus scenariul 3, întrucât elevii nu pot avea acces, în această perioadă, în spitale, în scopul precizat mai sus. Cu toate acestea 3 școli postliceale sunt în scenariul galben și alte trei în roșu.

Conform Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Foto: Liceul Simion Stolnicu Comarnic, Prahova/liceulsimionstolnicu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila: Din păcate, prevederile din actele normative nu reglementează explicit posibilitatea adaptării scenariului în mod strict la condițiile din școli. Este normal să mergi pe verde în localitățile încadrate în scenariul galben, dar unde numărul de elevi din clase este mic

Chestiunea scenariilor “trebuie să fie adaptată fiecărei școli”, atrage atenția doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Acesta a avertizat că “este normal” ca, în localitățile încadrate de Ministerul…
Vezi articolul

Concursuri publice pentru funcția de președinte al Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP și pentru membri consiliului de conducere, solicitate Ministerului Educației de mai multe ONG-uri din Educație, după demisia președintelui interimar

Organizarea de concursuri publice pentru funcțiile de președinte și membri consiliului de conducere ale Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP au fost solicitate Ministerului Educației de mai multe…
Vezi articolul

Ministerul Educației a prelungit termenul pentru depunerea proiectelor în trei apeluri PNRR: dezvoltarea platformei de evaluare a elevilor și realizarea de conținut digital, reducerea abandonului școlar în școlile mici și dotarea liceelor agricole

Ministerul Educației a prelungit perioada de depunere a proiectelor în trei apeluri. În apelul privind Dezvoltarea platformei de evaluare a elevilor și realizarea de conținut digital, de 78,5 milioane de…
Vezi articolul