DOCUMENT Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a. Calendarul oficial al etapei speciale 28 iunie – 12 iulie la care pot participa doar cei care au lipsit din motive medicale / În sălile de examen va fi cel puțin un profesor supraveghetor

31.397 de vizualizări
Foto: © Liderina | Dreamstime.com
Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapă specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie – 12 iulie, potrivit Ordinului de ministru 3.744 din 28.04.2021. Etapa specială este dedicată elevilor care nu pot participa la prima etapă din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa Specială

  • 28 iunie – 2 iulie 2021            Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
  • 5 iulie 2021                    Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie 2021                   Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
  • 10-11 iulie 2021    Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Ordinul de ministru modifică ordinul 5.455/2020 în mai multe puncte. Una dintre modificări prevede ce elevi pot participa la etapa specială:

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială, conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a anul școlar 2020 2021 din anexa la prezentul ordin”.

”Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”.

Pentru că în ordinul inițial nu exista precizarea clară despre câți profesori asistenți trebuie să fie în sală, apare acum și această modificare:

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”.

Foto: © Liderina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. @B citesc articolele si comentariile dupa edupedu.Sunt exprimate opiniile tuturor ,însă este de remarcat cât de prezent sunteți, dar și câtă încrâncenare ,lipsă de respect si de educație există în comentariile dumneavoastră.Sincer îmi doresc sa nu fiți profesor si dacă sunteti îi compătimesc pe elevii dumneavoastra. P.S.,,Corb la corb nu -și scoate ochii”.

    1. @pv
      “De pe…”, nu “dupa…”. Restul e tacere. Cat despre textele mele, cand veti fi un specialist in analiza lor, anuntati-ma! Pana atunci, vaitati-va in continuare!

  2. Domnule Ilie Teodor ,nu stiti lb.romana nici cat un elev de clasa a IVa si inteleg din comentariul dumneavoastra ca sunteti profesor.Cand eram eu la scoala, elevii care stiau carte ca dumneata erau absolventi de scoala profesionala,dar acum sunt profesori ,doctoranzi, ministrii ,,intelectuali de marcă”.Domnule sunt convinsa ca vreti vacante mari sa va ,,puneti la punct ” macar cu gramatica .
    Traiasca profesorii ,,valorosi ” care contribuie la cresterea numarului de elevi si profesori anlfabeti functionali.

    1. @Victoria
      Nici tu nu stii limba romana. In enumerarea ta trebuia sa scrii “ministri”, cu un singur “i”. Asa ca las-o mai moale cu criticile adresate altora, altfel indreptatite. Sunteti amandoi pe aceeasi lungime de unda: aveti probleme cu numarul de “i”-uri necesar si corect. Finețuri…

      1. ” Finețuri… ” . Despre ce finețuri … vorovesti, nineaca ? Ici e vorba de nutreturi pentru … cei ce le manca si le rumega .

  3. Rușine să vă fie ne luați așa din vacanta și stam aiurea în scoli in loc sa mai avem și noi libertatea de a ieșii si după se plâng copii de ce nu le place școală pai uite de aia că avem niște boșorogi care nici nu știu să facă o amarata de regula abia aștept să scăpăm de ei nu meritați sa fiți în Ministerul educației.Rusine sa va fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Unul din trei elevi care a dat Evaluarea Națională în 2018 a avut medii mai mici cu peste 3 puncte la examen, față de media de la clasă. Mediul economic propune schimbarea notării

Comparația dintre media obținută de elevii de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională din 2018 și media pe care au avut-o la clasă în gimnaziu arată că notarea…
Vezi articolul