Două cazuri suspecte de hepatită misterioasă acută la copii, în Sibiu / Nu există nici o legătură între cazurile suspecte și vaccinul anti-Covid19, pentru că nici unul dintre copiii diagnosticați din Marea Britanie nu a fost imunizat, spun specialiștii

174 de vizualizări
Photo 14018618 © Zurijeta | Dreamstime.com
Două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate la Sibiu, o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, citați de Turnul Sfatului. Între timp, studiile arată că nu există nici o legătură între cazurile depistate în Marea Britanie și vaccinul anti-Covid19, pentru că nici unul dintre copiii diagnosticați, nu a fost imunizat.

Primele două cazuri suspecte de hepatită de cauză necunoscută din Sibiu sunt o fetiță în vârstă de 10 ani din Șura Mare, care, în acest moment este externată din spital și un băiat de 16 ani care se află internat în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce a fost transferat din Spitalul de la Mediaș.  

Starea lui este stabilă și evoluția lent favorabilă, iar probele biologice nu au indicat o formă de hepatită cunoscută, dar mai așteaptă rezultatele altor probe care ar putea indica despre ce tip de hepatită este vorba, spun reprezentanții spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu explică pentru publicația Turnul Sfatului, faptul că diagnosticul de hepatită de cauză necunoscută poate fi dat cu certitudine doar după ce au fost eliminate toate cauzele.

În România mai sunt alte 3 cazuri de hepatită suspectă. Primul, al unei fetițe de 5 ani care se află la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde e internată din data de 4 aprilie.

Nu a fost detectată nici o infecție virală activă. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către Organizația Mondială a Sănătății, potrivit ministerului sănătății.

Spălarea pe mâini este măsură de prevenție împotriva infecției, spun specialiștii.

Nu este nici o legătură între vaccinul anti-Covid19 și hepatita acută misterioasă

La nivel mondial sunt raportate 200 de cazuri, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. S-au raportat cazuri în Europa și SUA. În total 17 copii au nevoie de transplant hepatic.

În Marea Britanie, unde s-a raportat prima dată o creștere semnificativă neașteptată a cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută la copiii mici, în general sănătoși, nici unul dintre copii nu a fost vaccinat anti-Covid19, spune un reprezentant al Agenției de Sănătate britanică, pentru agenția Reuters.

Care sunt simptomele care ar putea ridica o suspiciune de hepatită acută din cauze necunoscute
  • Pierderea apetitului
  • Febră
  • Urină închisă la culoare
  • Piele iritată
  • Stare de rău generală
  • Oboseală
  • Piele îngălbenită
  • Durere abdominală

Photo 14018618 © Zurijeta | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, încercare de contracarare în scandalul eliminării burselor rurale pentru liceeni: Toți elevii care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază de alocație de transport / Ministrul anunță o ordonanță prin care să fie dublate sumele pentru transportul elevilor

„Orice elev din România are decontat transportul de la domiciliu până la școală, separat de bursa socială. Și cei care au dificultăți, și cei care nu au dificultăți primesc această…
Vezi articolul
Atentat terorist în fața unei școli din Paris

Atentat terorist în fața unei școli din Paris. Profesor de istorie, ucis și decapitat de un tânăr de 18 ani, după ce a arătat caricaturile cu Profetul Mahomed, la o oră despre libertatea de exprimare. Poliția l-a împușcat mortal pe atacator

Atacul s-a produs vineri la ora 17, în Conflans Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului, scrie biziday.ro. Profesorul de istorie a fost găsit la 200 de metri depărtare de școala în care…
Vezi articolul