Educația ne poate salva din criza economică. Vlog jurnalistic de Vitalie Cojocari

3.100 de vizualizări
Educația este salvarea și secretul celor care vor ieși bine și foarte bine din această criză economică indusă de pandemia de Coronavirus. O spun cei care sunt implicați în afaceri, dar și cei care cunosc detalii puțin știute despre economia românească și globală.

Am făcut un vlog jurnalistic în care am vorbit cu un economist, cu 2 oameni de afaceri. Vedeți vlogul la finalul acestui articol.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc roz, așa cum v-ați închipuit, în economie, dar mai ales în afacerile în care este nevoie de prezența fizică a omului. Adică, restaurant, hotel, turism în general. În schimb, lucrurile sunt mai bine dacă vorbim de afacerile în spațiul virtual și în zonele cu o puternică infuzie de inovare.

Profesorul universitar la ASE, doctorul în economie Eduard Dinu spune că lucrurile sunt, de regulă, ciclice în economia globală. Crize au fost și vor mai fi. Asemănările sunt izbitoare. Iar cei care citesc cărți, se educă, nu se opresc la ceea ce știu, vor supraviețui și vor ieși mult mai bine decât alți indivizi din orice criză economică. Experiența altor generații care au trăit în crize ne-ar putea educa în acest sens. Îi aflați mărturiile în acest vlog de jurnalist.

De aceeași părere este și directorul General al Emag, cel mai mare magazin online din România. ”Ne vom adapta și vom inova”, spune Iulian Stanciu, iar proprietarii companiilor care nu vor face asta își vor duce afacerile la pierzanie.

Inovarea, adaptarea, educarea se poate face în permanență. Cărțile ne stau la dispoziție. Evident, doar lenea intelectuală este dușmanul cel mai mare al adultului, care ajuns la o anumită vârstă, dar mai ales la o suficiență arogantă, crede că nu mai poate să învețe nimic nou.

Până și patronii unui restaurant își pot adapta afacerea și nevoile la criza economică indusă de pandemie. Cum? Vedeți ce spune și Alex Petricean, patronul restaurantului ”Noua Bucătărie Românească”, despre experiența sa de supraviețuire.

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV, blogger la cojocari.ro – blog de familie, şi vlogger – aici puteţi să vă abonaţi la canalul său.


2 comments
  1. “Noroc” ca oamenii politici, statul roman, NU este interesat de asa ceva! Nici macar sa ofere speranta milioanelor de copii si tineri care respecta cuminti toate cererile! Statul ii pune pe tineri in prima linie doar pentru a-si salva banii si birocratia!
    Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

GHID Ce am putea face rapid și ieftin pentru a reduce impactul de mediu în viața noastră cu un buget mai restrâns / Sfaturi la cumpărături de haine, mâncare sau locuințe, în epoca facturilor mari

Avem majorări de prețuri lună de lună – comparația prețurilor din prezent cu cele de anul trecut, din aceeași lună, arătă, în medie, diferențe procentuale de două cifre, potrivit Institutului…
Vezi articolul

Dan Petre, D&D Research: Educația financiară ar trebui să înceapă de la 4-5 ani, cu gestionarea jucăriilor. Pentru tineri, banii se convertesc direct în experiențe

Educația finaciară începe, prin programe auxiliare și materii suplimentare, opționale, abia la școală. Pentru unii, chiar dupa 14 ani, spun specialiștii. Potrivit psihologului Dan Petre, fondator al companiei de cercetare…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

Prima reușită majoră a industriei românești de semiconductori: 216.000 plăcuțe programabile distribuite în școli vor putea fi folosite de elevi începând cu anul școlar 2023-2024, cea mai mare distribuție de material educațional modern din Sud-Estul Europei

Școlile gimnaziale din România dispun de un număr de 216.000 de placute programabile produse în România de către Cyberllence Inovație, deținătoarea brandului Nextlab.tech, folosind microcontrolere Microchip. BCR a finanțat procesul…
Vezi articolul

Cum poți să îi ceri unui copil de clasa a V-a să facă un raționament deductiv, când raționamentul deductiv apare în creier abia la 14 ani? Copilul va învăța mecanic, spune psihologul Raluca Anton / Ce și când le spunem copiilor despre bani

Orice tip de educație implică cunoașterea mecanismelor mentale, iar pentru rezultate pe termen lung și e nevoie să știm cum funcționează creierul uman, spune psihologul Raluca Anton, în cadrul conferinței online…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

Finala Nextlab.tech, cel mai mare concurs de robotică școlară din România, cu peste 270 de elevi, e pe 9 decembrie, la Facultatea de Cibernetică din ASE / Profesorii și părinții îi pot susține pe tinerii “roboticieni”

În data de 9 Decembrie 2023 orele 9:00 se deschide cea mai mare expoziție de robotică școlară din România. Evenimentul este prilejuit de desfășurarea finalei concursului de robotică școlară Nextlab.tech,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Cum se naște pasiunea pentru robotică la un elev de clasa a II-a fără acces la telefon, un student în anul I la ASE și un profesor cu zeci de ani experiență, dar care nu a lucrat până acum cu roboți

Ce au în comun cei trei? Implicarea în programul NEXTLAB.TECH, care învață copiii cum să construiască și să programeze roboți. Andrei este acum student în anul III la Academia de…
Vezi articolul