Educația ne poate salva din criza economică. Vlog jurnalistic de Vitalie Cojocari

3.090 de vizualizări
Educația este salvarea și secretul celor care vor ieși bine și foarte bine din această criză economică indusă de pandemia de Coronavirus. O spun cei care sunt implicați în afaceri, dar și cei care cunosc detalii puțin știute despre economia românească și globală.

Am făcut un vlog jurnalistic în care am vorbit cu un economist, cu 2 oameni de afaceri. Vedeți vlogul la finalul acestui articol.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc roz, așa cum v-ați închipuit, în economie, dar mai ales în afacerile în care este nevoie de prezența fizică a omului. Adică, restaurant, hotel, turism în general. În schimb, lucrurile sunt mai bine dacă vorbim de afacerile în spațiul virtual și în zonele cu o puternică infuzie de inovare.

Profesorul universitar la ASE, doctorul în economie Eduard Dinu spune că lucrurile sunt, de regulă, ciclice în economia globală. Crize au fost și vor mai fi. Asemănările sunt izbitoare. Iar cei care citesc cărți, se educă, nu se opresc la ceea ce știu, vor supraviețui și vor ieși mult mai bine decât alți indivizi din orice criză economică. Experiența altor generații care au trăit în crize ne-ar putea educa în acest sens. Îi aflați mărturiile în acest vlog de jurnalist.

De aceeași părere este și directorul General al Emag, cel mai mare magazin online din România. ”Ne vom adapta și vom inova”, spune Iulian Stanciu, iar proprietarii companiilor care nu vor face asta își vor duce afacerile la pierzanie.

Inovarea, adaptarea, educarea se poate face în permanență. Cărțile ne stau la dispoziție. Evident, doar lenea intelectuală este dușmanul cel mai mare al adultului, care ajuns la o anumită vârstă, dar mai ales la o suficiență arogantă, crede că nu mai poate să învețe nimic nou.

Până și patronii unui restaurant își pot adapta afacerea și nevoile la criza economică indusă de pandemie. Cum? Vedeți ce spune și Alex Petricean, patronul restaurantului ”Noua Bucătărie Românească”, despre experiența sa de supraviețuire.

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV, blogger la cojocari.ro – blog de familie, şi vlogger – aici puteţi să vă abonaţi la canalul său.


2 comentarii
  1. “Noroc” ca oamenii politici, statul roman, NU este interesat de asa ceva! Nici macar sa ofere speranta milioanelor de copii si tineri care respecta cuminti toate cererile! Statul ii pune pe tineri in prima linie doar pentru a-si salva banii si birocratia!
    Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani

Noi, profesorii, trebuie să ne schimbăm puțin mai mult maniera de a aborda povestea asta frumoasă numită Educație, spune Maria Rados, unul dintre creatorii fișelor gratuite de Educație financiară: Sunt moderne, aerisite și adaptate pentru predare digitală

Fișele gratuite de Educație financiară sunt în primul rând un concept didactic pe înțelesul nostru, al profesorilor, spune profesoara de istorie Maria Rados, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Cum se naște pasiunea pentru robotică la un elev de clasa a II-a fără acces la telefon, un student în anul I la ASE și un profesor cu zeci de ani experiență, dar care nu a lucrat până acum cu roboți

Ce au în comun cei trei? Implicarea în programul NEXTLAB.TECH, care învață copiii cum să construiască și să programeze roboți. Andrei este acum student în anul III la Academia de…
Vezi articolul