Elevă dintr-un sat din județul Buzău care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională: Nu am avut meditaţii. Când puteam, mi-am mai ajutat şi familia

3.762 de vizualizări
Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com
O elevă a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu Murgoci” din comuna Bisoca, localitate aflată într-o zonă montană greu accesibilă din județul Buzău, care locuieşte la o distanţă de 6 kilometri de şcoală, fiind nevoită să facă zilnic naveta, a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2023, potrivit Agerpres.

„Cred că m-am pregătit din clasa a VI-a, cred că mi-a fost de ajutor că am fost atentă la ore şi m-am pregătit intens pentru examen. Nu am avut meditaţii. Voi merge la Colegiul Naţional ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’, profitul Matematică-Informatică. Când aveam timp liber, când puteam, mi-am mai ajutat şi familia”, a spus Daria Mădălina Dobrotă.

Cu toate că şcoala în care eleva a învăţat de află la 6 kilometri depărtare de locuinţă, a fost susţinută de părinţi pentru a putea merge la cursuri şi pentru a se pregăti temeinic.

„A muncit de mică, a fost un copil conştiincios care a lucra constant şi a ajuns la rezultatele de astăzi. Sunt mândră de ea şi sper să o ţină aşa. Fiind de la ţară, ne-a ajutat şi acasă în treburile gospodăreşti, dar principala activitate a fost cartea. Şcoala se află cam la 6 kilometri depărtare de casă, dar are microbuz şcolar. Înainte ne mai deplasam cu maşina. Drumurile sunt aşa cum sunt, mai rele pe timp de iarnă, ne deplasăm mai greu”, a declarat Mirela Dobrotă, mama elevei, pentru Agerpres. 

 17 elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională au primit din partea CJ Buzău diplome şi un premiu special în valoare de 4.000 de lei fiecare, potrivit Agerpres.

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citeşte şi:
Performanță la sat. Elevii de la școli din mediul rural cu media 10 la Evaluarea Națională 2023. Cele trei medii de 10 din Ialomița sunt ale elevilor din mediul rural, tot trei sunt și în Ilfov. Câte doi sunt și în județele Neamț și Maramureș

8 comments
 1. Naivi rau sunteti.

  N-ati pus in calcul ca in cei 4 ani de gimnaziu a fost degrevata de multe ore unde nu aveau profesori cam deloc fizica chimie tehnlologie desen si ziceti ca si matematica era fara profesor calificat.

  Dupa ce erau doar vreo 5-9 elevi in clasa au facut numai mate si romana timp de 4 ani. In a 8-a a rezolvat tot anul subiectele alea propuse la mate si romana.

  In timp ce altii pe la orase au invatat ca fraierii pe la materii de rahat inutile gen chimie fizica tehnologie lb latina si de ce nu si biologie limbi straine limba materna civica istorie drepturile copilului informatica istorie optional si alte optionale si desen muzica sport ca sa aibe note mari si in final au luat teapa ca notele alea nu au mai contat la nimic. S-au mai agitat unii si cu evaluarea aia pe la a 6-a si cu portofoliul educational olimpiade concursuri etc ca sa intre la liceu bun.

  Ce e in satul lor se cheama eficienta, adica degrevarea de materii balast inutile ceea ce sistemul nu face.

 2. Unde mai pui daca aflam ca la Bisoca nici nu au existat cadre calificate la Matematica si la Limba Romana pe tot parcursul scolar al Dariei!
  Adica se poate lua 10 pe bune si fara meditatii!
  Fata asta ar trebui sa primeasca bursa la nivel de salariu mediu pe economie pana la final de liceu!
  Ea a biruit sistemul care vrea performanta fara cadre calificate, fara remuneratie adecvata a cadrelor didactice, fara conditii de studiu, si fara politici publice coerente in ce priveste educatia.
  Bravo Daria!

 3. E….poftim!
  Să mai spună unii părinți că sunt necesare meditațiile!
  Mereu am spus că nu este nevoie decât de voință din partea elevilor și a profesorilor! Cu atâtea ore de română și de matematică pe săptămână…
  Aceeași materie se face și la meditații!

  1. să nu exageram. Este un caz atipic, de-aia se și scrie despre ea. Dacă erau copii pe toate drumurile care intrau la cele mai bune licee sau universități fără meditații, nu mai era o știre.
   sunteți naivă sau incercati să manipulați.

   1. Green Wood… însuși acest copil este dovada clară a ceea ce am spus! Și nu este singura! Cunosc multe cazuri cu copii care nu au făcut meditații și au luat note maxime sau mari!
    Urât din partea ta Green Wood… să crezi că manipulez sau că acest copil este un caz unic!
    Pe timpul lui Ceaușescu nu-și permiteau părinții să plătească meditații și se învăța din mai multe motive: de drag, din curiozitate, pentru note mari, competiții, pentru a intra la un liceu bun sau la facultate, pentru a ne găsi un loc de muncă bun, pentru a nu ne face părinții de rușine și alte motive…
    Deci, se poate și acum dar trebuie voință (de ambele părți)!
    Asta ar trebui să susții și tu, nu să insufli incertitudine în mintea copiilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nota 10 la Matematică și Logică, dar 4,45 la Română – o elevă din Suceava a picat Bacul pentru că i s-a făcut rău la prima probă. Directoarea școlii: „Sunt și ei copii” / Ce soluții au cei cu probleme de sănătate sau pe care îi doboară miza uriașă a examenului

În ziua unui examen, elevii trec prin multe stări, emoții, care nu doar că îi pot copleși, dar le pot afecta capacitatea de a susține examenul. S-a întâmplat anul acesta…
Vezi articolul

Cristache, Federația părinților: Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt un mare câștig / Și la Bacalaureat trebuie schimbată evaluarea cu itemi de tip obiectiv, chiar de anul următor / Trag un semnal de alarmă pentru copiii care acum intră clasa a VI-a

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt un mare câștig, a declarat pentru EduPedu.ro Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar. Acesta a spus că, după…
Vezi articolul