Elevii din Italia protestează față de prelungirea învăţământului online

3.342 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Elevii din Italia au ieşit luni în stradă pentru a protesta față de prelungirea învăţământului la distanţă în contextul pandemiei, în timp ce ministrul educaţiei şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia lor, transmite Agerpres.

În condiţiile în care învăţământul la distanţă a fost în vigoare timp de mai multe săptămâni, este clar în prezent că mai mulți elevi au rămas în urmă, a declarat luni ministrul educaţiei al Italiei, Lucia Azzolina, la postul Rai Radio 1.

„Sunt foarte îngrijorată”, a spus Azzolina. Ea şi-a exprimat empatia faţă de îngrijorările elevilor, însă a adăugat că autorităţile regionale sunt responsabile pentru redeschiderea şcolilor. Învăţământul la distanţă se aplică în Italia elevilor de la Scuola Superiore, de la vârsta de 14 ani.

Aproape toate regiunile italiene au amânat revenirea la învăţământul cu prezenţă fizică, revenire ce era iniţial planificată să înceapă astăzi pentru jumătate dintre elevi.

Astfel, mai multe grupuri de elevi au protestat lângă şcolile lor din Roma, în timp ce alte câteva zeci de elevi au demonstrat în faţa Ministerului Educaţiei, făcând uz de materiale pirotehnice şi purtând pancarte. „Vrem să revenim în sălile de clasă”, a declarat un elev la postul de ştiri Rai 1.

Photo 195102392 © Michele D’OttavioDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. În Franta protestează contra învățământului face to face pentru ca ii pune în pericol, cei din Italia protestează contra învățământului online pentru ca vor sa socializeze și sa mai scape de sub supravegherea părinților (desigur ca pun și ei niște pretexte, sa para responsabili).
    Deh, tineretul din ziua de astăzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like