Elevii din Franța vor putea fi vaccinați la școală împotriva HPV, din septembrie

184 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Elevii din Franţa vor putea fi vaccinaţi împotriva papilomavirusului uman (HPV) în şcoli începând din toamna acestui an, relatează dpa, conform Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi că o campanie de vaccinare destinată copiilor de 12 sau 13 ani va fi lansată de la începutul noul an şcolar, a informat presa franceză. Site-ul France Info a precizat că vaccinările se vor face pe bază de voluntariat, potrivit sursei citate.

Există o varietate de papilomavirusuri care se transmit prin contact sexual. Dacă sistemul imunitar este puternic, de obicei luptă împotriva acestora cu succes. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul imunitar nu reuşeşte să facă acest lucru, unele persoane pot dezvolta cancer ca urmare a infecţiei cu HPV.

Institutul Naţional de Luptă împotriva Cancerului (INCA) din Franţa afirmă că aproximativ 4.600 de femei şi 1.800 de bărbaţi dezvoltă cancer în fiecare an în ţară în urma infectării cu HPV, mai transmite Agerpres.

Vaccinarea împotriva HPV poate proteja împotriva cancerului de col uterin şi se recomandată să aibă loc înainte de primul contact sexual.

Doar 37% dintre fete şi 9% dintre băieţii din Franţa sunt vaccinaţi în prezent împotriva HPV, potrivit informaţiilor publicate de presă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației: Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar / În locul orelor de educație fizică și sport, peste rata de 2 la mie, când va veni frigul, elevii vor face alte tipuri de activități, poate educație pentru sănătate

Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, la Radio România Actualități. Oficialul a mai spus că, peste rata de infectare…
Vezi articolul