Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia s-au calificat la etapa națională a Concursului Național de Robotică Școlară NextLab.Tech

791 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
Două echipe de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia s-au calificat la etapa naţională a Concursului de Robotică Şcolară „NextLab.Tech”, concurs înscris în Lista competiţiilor internaţionale pe discipline şcolare pentru anul şcolar 2021-2022, potrivit Agerpres.

Concursul NextLab.Tech are două faze şi trei secţiuni, elevii participanţi la această competiţie beneficiind de cursuri online gratuite şi de webinarii susţinute de profesori universitari din domeniul informaticii.

  • Copilu Maria-Lorena, din clasa a XI-a B şi Tudorică Elena-Andreea-Bianca din clasa a IX-a C, coordonate de prof. Copilu Mariana-Carmen, au construit şi programat un robot de tip Line follower.
  • Veniş Florin din clasa a X-a A, coordonat de prof. Şerban Gina-Elena, a construit şi programat robotul de tip Miro pentru competiţia Line follower.

Participând la această competiţie, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului, învaţă să programeze roboţi bazaţi pe Arduino şi să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE şi C, mai scrie în comunicatul remis Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like