Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe 2023, organizată în Egipt – FOTO

3.265 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Echipele de elevi români au obținut câte o medalie la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) 2023, desfășurată în Egipt, după cum anunță pe Facebook Alina Dumitrașcu, consilier în Ministerul Educației. Competiția s-a desfășurat între 26 și 30 mai, iar cele trei echipe „au urcat pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria”, conform sursei citate. O echipă provine de la un liceu de stat, celelalte două de la un liceu privat din Capitală.

„Lotul României a obținut rezultate de excepție la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică în Echipe, toate cele 3 echipe urcând pe podium alături de echipe din Egipt, Ungaria și Siria.

În perioada 26-30 mai 2023, s-a desfășurat etapa internațională a Olimpiadei de Informatică în Echipe. Aflată la a VI-a ediție, competiția din acest an a fost organizată de Academia Arabă pentru Știință, Tehnologie și Transport Maritim din Port Said, Egipt. Promovând spiritul de echipă și performanța în domeniul informaticii, IIOT este organizată la nivel național de către Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, Școală Lider”, a scris pe Facebook Dumitrașcu.

Medalia de aur a fost obținută de echipa „Crazy Frogs” de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, formată din elevii Raul-Andrei Pop, Alexandru Luchianov, Rareș-Andrei Oprea și Petre-Călin Tîrziu, potrivit sursei citate. Echipa a fost coordonată de profesorul Casian Pătrășcanu.

Echipa „AaaIeLonMusc” de la același liceu, formată din elevii Mihnea Andreescu și Hariclea-Briana Bodrogean, coordonată de profesorul Pătrășcanu, a obținut medalia de argint.

Foto: Facebook.com

Medalia de bronz a fost obținută de echipa „CrackedCode” de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, formată din elevii Cristian Luchian, Robert Andrei Gașpar, David Vișan și Ștefan Claudel Neagu, fiind coordonată de profesorul dr. Gheorghe Manolache, conform sursei citate.

Cine participă la această olimpiadă. La IIOT „participă echipe compuse din 4 elevi și până la 2 de rezervă din aceeași școală; elevii nu se pot schimba între ele. Din echipă nu poate face parte mai mult de un concurent premiat la Olimpiada Națională (Individuală) de Informatică din anul precedent. Echipele pot avea în componență membri care nu au mai mult de 20 de ani la data de 1 iulie a anului în care se desfășoară IIOT”, scrie pe ioit.altervista.org.

Citește și:
Lotul de olimpici al României, 4 medalii și 4 mențiuni de onoare la Olimpiada de Fizică a Asiei / Un singur elev din cei opt participanți este de la un liceu de stat
Locul I pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2023: două medalii de aur, trei de argint și una de bronz
România, pe locul 6 în lume cu trei medalii de argint și una de aur, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2023 / Profesorul coordonator Mihai Bălună: Rezultatul este important pentru că el continuă tradiția foarte bună din ultimii ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022 / Admiterea la liceu, conform proiectului “România Educată”, e posibil să o aplicăm din 2023

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a reafirmat miercuri seară, într-un interviu acordat B1 TV, dorința de a extinde perioada de cursuri într-un an școlar începând cu 2022-2023. El a spus că,…
Vezi articolul

Ministerul Educației a ales proiectul câștigător în apelul pentru formarea profesioniștilor din educația timpurie, de 14 milioane de euro / Câți educatori vor fi formați și ce vor învăța

Ministerul Educației a ales proiectul câștigător în apelul „Formarea profesioniștilor din educația timpurie”. Asociația „Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională” va primi 14 milioane de euro pentru…
Vezi articolul

Raportul național de evaluare de la testarea standardizată privată din iunie, pe 150 de mii de elevi din 500 de școli de stat, publicat de Ministerul Educației, are copyrightul companiei partenere a ministerului și nimic din el nu poate fi publicat fără acordul acesteia

Raportul național de evaluare în urma testării standardizate din mai-iunie 2022, publicat de Ministerul Educației pe site-ul propriu, este marcat pe fiecare pagină cu dreptul exclusiv al autorului „Copyright, toate…
Vezi articolul

DOCUMENT Evaluarea externă a școlilor începe pe 30 septembrie și durează până pe 6 decembrie, potrivit ARACIP. Calendarul complet al activităților / Inspecțiile făcute de inspectoratele școlare și evaluările ARACIP nu mai apar în ROFUIP 2024

De pe data de 30 septembrie începe evaluarea externă a unităților de învățământ, potrivit unei note ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – n. red.). Evaluarea externă se…
Vezi articolul