Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, ales președinte al Comisiei de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European

78 de vizualizări
Dragoș Pîslaru / Foto: Facebook.com
Eurodeputatul Dragoș Pîslaru (USR – Renew Europe) a fost ales președinte al Comisiei de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, potrivit unui comunicat al biroului parlamentar al acestuia. „Este un rol-cheie de reprezentant al instituției”, scrie Pîslaru în mesajul transmis jurnaliștilor.

„Sunt onorat să vă anunț că am fost ales astăzi președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL).

Este un rol-cheie de reprezentant al instituției și un semnal că, prin munca eurodeputaților USR în grupul politic Renew Europe, România câștigă o reputație tot mai bună în Uniunea Europeană”, potrivit comunicatului citat.

Pîslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș – 2015-2016, a fost raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau Anul European al Tineretului 2022. Este și unul dintre liderii intergrupurilor pentru Drepturile copiilor și pentru Persoanele cu dizabilități.

„Activitatea comisiei pe care o voi conduce are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale”, mai scrie Pîslaru.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forței de muncă și de aspecte de politică socială, condiții de muncă, securitate socială, integrare socială și protecție socială; liberă circulație a lucrătorilor și pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătății și securității la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; și toate formele de discriminare la locul de muncă și pe piața muncii, altele decât cele pe bază de gen.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

În prima zi a campaniei electorale Ministerul Educației repune în dezbatere proiectul burselor de minimum 150 de lei pentru elevi, pe care l-a pus în dezbatere și în februarie 2020, când guvernanții se pregăteau de anticipate

Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar…
Vezi articolul