Evaluarea Națională 2021, București: Un elev a fost eliminat de la examenul de Limba română și 190 au lipsit

4.534 de vizualizări
Sursă foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto
Un elev a fost eliminat de la examenul de Limba română și 190 au lipsit, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar București, primit de Edupedu.ro. Instituția anunță că din cei 12.006 absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 11.815.

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale la Limba și literatură română.

Un candidat a fost eliminat cu nota 1.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 24 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 30 iunie – 4 iulie.

Foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto


2 comentarii
  1. Elevii cu CES(pentru “egalitate de sanse”) pot sa isi aleaga orice liceu, chiar si licee de top, chiar daca au media de admitere sub 5.Asa ca pentru acest elev, nota 1 la o proba nu reprezinta vreo problema.
    Pentru orice alt elev, aceasta nota 1 ar fi reprezentat o tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră. Iohannis: O a doua sesiune de Evaluare, cu începere din 29 iunie, va fi numai pentru copiii cu probleme medicale / La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an

Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că “Evaluarea…
Vezi articolul