Examenul de licență ar putea fi susținut pe tablete la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București

773 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București ar putea susține examenul de licență de pe tabletă, a spus rectorul instituției, Viorel Jinga, la lansarea proiectului „RegInterMed”, scrie Ro Health Review.

„Pentru a cataliza și propulsa acțiunile de digitalizare în Universitate și în ecosistemul local, am pus bazele unui centru de inovație, având patru nuclee esențiale: nucleu pentru soluții digitale și tehnologii innovative, nucleu pentru analize de big data, nucleul pentru inteligență artificială în sănătate, nucleul de hub antreprenorial. Prin echipa acestui centru, am configurat procesul de e-learning, pentru a susține continuitatea actului didactic, în această perioadă dificilă.

Deși am revenit aproape în totalitate cu activitatea la patul pacientului, pregătim proiecte educaționale de la distanță. Am pus bazele unui model bazat pe o simulare medicală, simulare care va deveni un element complementar învățământului tradițional. Am început să dezvoltăm componenta de printare 3D în mediul medical.

Dezvoltăm acțiuni în direcția dezvoltării într-un domeniu mai special, cel al medicinei spațiale. Încercăm, de asemenea, pentru prima dată, să dăm examenul de licență pe tablete. Studenții vor fi prezenți în sală, dar vor susține examenul pe tablete, așa cum se întâmplă în Franța cu examenul de rezidențiat“, a declarat Viorel Jinga.

  • El a mai spus că pandemia de COVID-19 ne-a demonstrat că avem nevoie de servicii digitale, de la distanță.

„De altfel, am susținut configurarea unei strategii de digitalizare, un document strategic de care avem nevoie, pentru a da o direcție de țară digitalizării. Am văzut foarte clar că avem nevoie de legături electronice din unitățile medicale, pentru a avea traseibilitatea datelor medicale ale pacienților. Mai concret, e nevoie de acel dosar al pacientului, pe care să îl utilizăm pentru a optimiza managementul acestora, dar și pentru a utiliza datele în cercetarea medicală, pentru a avea indicatori reali asupra stării de sănătate, pentru a lua decizii cât mai corecte pentru sănătatea populației“, a explicat rectorul UMF „Carol Davila”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Anisie: Cum se va desfășura o oră? Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți. Pauzele vor fi decalate / Profesorii trebuie să îi supravegheze tot timpul

Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, la fel ca până acum, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți, iar pauzele…
Vezi articolul