Facebook va reduce sau îndepărta mesajele anti-vaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor

3.764 de vizualizări
Facebook anunță o decizie fără precedent. Rețeaua de socializare va reduce frecvența mesajelor anti-vaccinare din grupuri și comunități, dar și din feed-ul fiecărui utilizator. Într-o declarație trimisă Edupedu.ro, reprezentanții Facebook explică:

Tot ce amenință siguranța și securitatea comunității este o prioritate pentru noi. Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conținuțului fals sau înșelător – conținutul anti-vaccinare este eligibil pentru verificare și lucrăm la mai multe metode de a-l detecta și a-l combate în mod eficient. 

Am aflat că mesajele anti-vaccinare nu ajung să fie foarte răspândite în feed-ul persoanelor din rețea, sau pe platformă, în general, dar pot apărea pe Grupuri sau în căutări, așa că explorăm măsuri suplimentare pentru a combate cel mai bine acestă problemă – cum ar fi reducerea sau îndepărtarea acestui tip de conținut din recomandări, inclusiv din ”Grupuri cărora te-ai putea alătura”, și demontarea mesajelor de acest fel din rezultatele căutărilor, în timp ce ne asigurăm că informații de cea mai bună calitate și din sursele cele mai sigure sunt disponibile. 

În plus, depunem separat eforturi in privința conținutului înșelător sau de slabă calitate, pe teme de sănătate, din cauza daunelor pe care le poate produce oamenilor și societății. Pe termen lung, lucrăm în sensul să eliminăm din rândul recomandărilor conținutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător și să reducem distribuția acestuia în căutări și în news feed, pe lângă prioritizarea conținutului de mai bună calitate și din surse cu autoritate mai puternică.

Trebuie notat că nu toate grupurile “anti-vaccin” sunt la fel – unele sunt pe teme de stil de viață, ce discută medicină “alternativă”, altele sunt mai degrabă grupuri de discuție unde diverse persoane exprimă individual opinii și așa mai departe, deși unele cu siguranță răspândesc informații discreditate, dănunătoare.

Cum se întâmplă cu mare parte din conținutul cu care avem de-a face în zona gri a integrității, găsirea unui echilibru între a capacita libertatea de expresie a opiniilor și a garanta siguranța comunității este o provocare și avem de lucru în continuare, dar suntem pe deplin angajați să facem ceea ce trebuie, spun reprezentanții Facebook.

Mesajul primit de Edupedu.ro de la Facebook, în limba engleză:

“Anything that threatens the safety and security of our community is a top priority for us. We actively work across multiple fronts to prevent false and misleading content from getting broad distribution on Facebook – anti-vaxx content is eligible for fact-checking, and we’re working on even more ways to efficiently detect and address it.

We’ve found that anti-vaxx content doesn’t get relatively broad distribution in Feed or on the platform generally, but it can surface in Groups and in search, so we’re exploring additional measures to best combat the problem – like reducing or removing this type of content from recommendations, including Groups You Should Join, and demoting it in search results, while also ensuring that higher quality and more authoritative information is available.

In addition, we have separate efforts on misleading and otherwise low quality health content because of the potential harm that content creates for people and society. Longer term, we’re working to remove health content that is likely to be harmful from recommendations and reduce its distribution in search and News Feed, in addition to prioritizing higher quality and more authoritative health content.

It’s worth noting that not all of the “anti-vaxx” groups are the same – some are lifestyle groups discussing holistic/“alternative” medicine, others are more like discussion groups where individual people express opinions, and so on, although some are certainly spreading discredited, harmful information.

As with much of the content we deal with in the gray area of integrity, striking the balance between enabling free expression of opinion and ensuring the safety of the community is challenging and we have more work to do, but we are fully committed to doing the necessary work”,  au declarat reprezentanții Facebook.


3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020: peste 62.000 de locuri în facultăți, 158 de specializări modificate la stat și privat

Guvernul a aprobat Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020, potrivit gov.ro. Potrivit documentului care a…
Vezi articolul

Irlanda, prima ţară din UE cu restricţii pentru întreaga populaţie timp de 6 săptămâni, lasă școlile şi creşele deschise. Premierul irlandez: “nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat luni premierul…
Vezi articolul

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educație în locul candidatei Barcari, dar și acesta candidează la Parlament. Sorin Ion, fost inspector în Dâmbovița: Probabil aș alege poziția de senator

Premierul Ludovic Orban numește pentru a doua oară într-o poziție cheie din educație un liberal care intră în campanie electorală. Noul secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar este Sorin…
Vezi articolul