Filmul „Pe aripile vântului”, considerat rasist, a fost retras de pe platforma HBO Max / BBC şi Netflix au renunţat la difuzarea comediei „Little Britain”

216 vizualizări
Filmul „Pe aripile vântului”, caracterizat de unii istorici revizionist, a fost retras de pe platforma HBO Max, în plină mişcare de protest contra rasismului şi a violenţelor Poliţiei care vizează persoanele de culoare în Statele Unite. De asemenea, comedia „Little Britain” a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox, relatează News.ro.

Lungmetrajul de patru ore, regizat de Victor Fleming şi lansat în 1939, este considerat de numeroşi profesori universitari drept cel mai ambiţios şi eficient instrument de revizionism sudist.

El prezintă în special o versiune romantică a Sudului şi o viziune foarte edulcorată a sclaviei, cu servitori ca fiind mulţumiţi de statutul lor şi trataţi drept angajaţi obişnuiţi.

 

 


2 comments
  1. Mammy din filmul cu pricina a primit primul oscar atribuit unei actrite de culoare din America. Acel oscar i a fost inmanat de comisia “rasista” alba ca recunoastere a meritelor actoricesti…. cine nu si cunoaste istoria tinde sa o repete.

  2. Capătă dimensiuni din ce in ce mai hidoase aceasta întreaga mascaradă.Toti oamenii ăștia cu bani,care fac jocurile,nu au găsit un joc mai bun?Deși ura și sentimentele reprimate sunt cel mai ușor de exploatat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Activități educaționale pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, în weekenduri, chiar și în timpul anului școlar, „pentru a contracara efectele școlii online”

Activități educaționale sunt desfășurate pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului în weekenduri și în timpul anului școlar „pentru a contracara efectele școlii online”, potrivit unui…
Vezi articolul