Fraude descoperite în școli din cinci județe, la Bacalaureat 2021 – sesiunea de toamnă / Fotografii cu subiectele au ajuns online în timpul probelor

4.599 de vizualizări
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Fraude la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost descoperite în cinci școli din cinci județe, fotografii cu subiectele de la examen ajungând în mediul online chiar în timpul probelor, relatează B1 TV. Sursa citează declarații făcute la Digi 24 de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia vor fi aplicate sancțiuni drastice în cazul elevilor responsabili.

Conform sursei citate, în timpul examenului de miercuri, desfășurat în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021, mai mulți tineri au distribuit subiectele pe un grup de Facebook, astfel ele fiind publice chiar înainte de încheierea probei. Liceele în care s-au înregistrat fraudele sunt în județele Brăila, Brașov, Gorj și Dolj.

Ministrul Educației la Digi 24, citat de B1 TV:

 • Frauda va fi sancționată în cel mai drastic mod. Cu siguranță elevii care nu au înțeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminați din examen. Două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.
 • Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul și să fie o înțelegere cu supraveghetorii în acest caz.”

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
 1. >>elevii care nu au înțeles
  Elevii au inteles foarte bine. Merita sa risti.
  Asta e modelul oferit de politicieni. Ai succes daca furi si daca minti. Cand te prinde urli ca esti o victima :). Daca ajungi la parnaie scrii o carte de succes.

  >> Frauda va fi sancționată în cel mai drastic mod
  Asta vine din gura unui aparator al plagiatorilor, de la un traseist si un oportunist. Un model de mediocritate ajunsa in top fara sa aiba vreun merit notabil :).

  Si la bacul trecut s-a fraudat din ce am auzit. Cu masca pe fata ca sa nu se vada ca vorbesti. Cu complicitatea supraveghetorilor “limitati”. Asta a fost bagata sub pres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like