Furtuna de iarnă din Statele Unite a trimis în online zeci de mii de elevi, școlile fiind închise din cauza căderilor de zăpadă

325 de vizualizări
Foto: © Atakan Sevgi | Dreamstime.com
O furtună iarnă din Statele Unite ale Americii a trimis în online zeci de mii de elevi, potrivit Agerpres. Sistemul de învăţământ din Minneapolis a decis să organizeze cursuri online pentru toţi cei 29.000 de elevi din oraş pentru restul săptămânii. Zeci de districte şcolare şi-au anulat cursurile în Dakota de Nord, Dakota de Sud, Colorado, Michigan şi Wyoming.

Furtuna care s-a abătut asupra zonelor nordice din Marile Câmpii americane şi asupra regiunii Upper Midwest din Statele Unite a ucis joi un pompier, a doborât linii care alimentau cu electricitate peste 900.000 de locuinţe şi a cauzat anularea sau amânarea mai multor mii de curse de aeriene, informează Reuters.

O mare parte din nordul Statelor Unite, din statul Washington şi până în regiunea New England, a rămas sub incidenţa unei avertizări de condiţii severe, după ce Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a prognozat depunerea unui strat de zăpadă de 46 de centimetri, vânturi cu viteze de 80 de kilometri şi rafale din cauza cărora temperatura resimţită la nivelul pielii va coborî până la -40 de grade Celsius.

Un pompier voluntar a murit în zona suburbană Grand Rapids din statul Michigan, după ce a intrat în contact cu o linie electrică prăbuşită din cauza acumulărilor de gheaţă, au anunţat oficialii locali pe Twitter.

Circa 900.000 de locuinţe şi companii au rămas fără electricitate în statele Illinois, Indiana, Michigan, New York şi Wisconsin în cursul zilei de joi, potrivit site-ului Poweroutage.us.

Peste 2.000 de curse aeriene au fost anulate şi alte 15.000 au fost amânate din cauza vremii nefavorabile, precizează site-ul de monitorizare aeriană Flightware.com. Multe drumuri au devenit impracticabile sau periculoase pentru şoferi.

Zăpada abundentă s-a acumulat în straturi cu grosimi cuprinse între 2,5 şi 5 centimetri pe oră în Minneapolis, un oraş cu 2,9 milioane de locuitori. Noile depuneri de zăpadă s-au adăugat unui strat existent de 20 de centimentri.

Numeroase imagini şi înregistrări video distribuite pe reţelele de socializare arată automobile blocate pe autostrăzi, precum şi străzi şi trotuare acoperite de un strat impresionant de zăpadă.

În Ann Arbor, oraşul în care se află Universitatea Michigan, aproape 20.000 de locuinţe şi companii au rămas fără electricitate.       

O altă furtună de iarnă a adus o vreme neobişnuită în California, iar cea mai mare parte a acestui stat american se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice de furtună şi vânturi puternice.   

Căderi de zăpadă au fost raportate în San Francisco, un fenomen rar în acest oraş, în timp ce condiţii de viscol sunt aşteptate la altitudini mai înalte, chiar şi în zona tipic mai blândă a oraşului Los Angeles. Până sâmbătă, un strat de zăpadă cu grosimea de peste 2,4 metri ar putea să se acumuleze în Mount Baldy, o localitate aflată la 72 de kilometri est de Los Angeles, în regiunea Munţilor San Gabriel.

În acelaşi timp, părţi din Ohio Valley şi din sudul ţării ar putea înregistra temperaturi pozitive apropiate de valori record, începând de joi şi până la finalul acestui weekend. Meteorologii americani au prognozat valori de 31 de grade Celsius în Jacksonville, un oraş din Florida, pentru ziua de duminică. 

Foto: © Atakan Sevgi | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației nu mai are bani de salarii și obține fonduri pe bază de memorandumuri, iar peste 1.400 de școli nu au primit nici acum banii din PNRAS pentru toate cheltuielile din 2022 / Rectificarea bugetară ar putea avea loc în noiembrie, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu

Rectificarea bugetară ar putea avea loc în luna noiembrie, după cum a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu: „cel mai probabil vorbim de luna noiembrie.” Răspunsul a…
Vezi articolul