Grupele de grădiniță nu își suspendă activitatea cu prezență fizică la apariția unui caz de infectare cu SARS-CoV-2, transmite directorilor Inspectoratul Școlar București în precizările pentru aplicarea ordinului comun

1.288 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Grupele de grădiniță nu își suspendă activitatea cu prezență fizică la apariția unui caz de infectare cu SARS-CoV-2, ci la 3 cazuri pe parcursul a 7 zile consecutive, potrivit Inspectoratului Școlar București. Instituția a transmis directorilor de școli și grădinițe o informare cu precizări pentru aplicarea ordinului comun, document publicat pe pagina sa de Facebook de președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Oficialii precizează că, la apariția unui caz, doar DSP poate dispune suspendarea activităților cu prezență fizică pentru cei considerați contacți direcți în urma anchetei epidemiologice.

„Suspendarea activității clasei sau grupei se dispune la apariția a 3 cazuri confirmate prin test PCR/antigen rapid într-un interval de 7 zile consecutive, prin decizia Consiliului de Administrație al unității, cu informarea Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

În situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupa de preșcolari, nu se suspendă activitatea cu prezența fizică a grupei, Direcția de Sănătate Publică stabilind contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun în conformitate cu prevederile ordinului comun ME/MS nr. 5338/2015 cu modificările și completările ulterioare și metodologiei INSP.

Preșcolarii care nu au fost identificați de către DSP drept contacți direcți vor continua activitatea cu prezență fizică”, potrivit documentului.

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înscrierea în clasa pregătitoare 2020: Unde se fac programările pentru evaluarea psihosomatică a copiilor. Jumătate dintre Centrele județene nu au publicat datele necesare părinților

Prima fază a înscrierilor la clasa pregătitoare a intrat, teoretic, în linie dreaptă chiar de luni, prin publicarea informațiilor necesare pentru programarea evaluărilor psihosomatice a copiilor născuți după 1 septembrie…
Vezi articolul