Guvernul alocă 100 de milioane de lei în plus pentru achiziția de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice în școli, cu 4 zile înainte de începerea cursurilor

635 de vizualizări
Copii cu tablete la scoală / Foto: World Vision Romania
Executivul a aprobat, în ședința de guvern de joi seară, suplimentarea cu 100 de milioane de lei a bugetului Ministerului Educației pentru anul 2020, pentru achiziția de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice. Banii pentru finanțarea “Programului național Educația în siguranță” sunt acordați din Fondul de rezervă, potrivit MEC.

Ministerul precizează că beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri, din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale:

  • “În acest sens, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite Inspectoratului Școlar Județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării acestora pentru desfășurarea în condiții normale și în siguranță a activităților didactice.”

MEC precizează:

  • Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot constitui stocuri de rezervă care vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar de stat la solicitarea ulterioară a acestora. Inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București transmit și vor solicita Ministerului Educației și Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament și a creditelor bugetare, necesare efectuării achizițiilor.
  • Ministerul Educației și Cercetării va aloca creditele bugetare și creditele de angajament necesare efectuării achizițiilor, cu încadrare în suma alocată.
  • Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național „Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS

Secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării, Inovării și Diigtalizării (MCID) și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației se numără printre oficialii din ministere propuși…
Vezi articolul