Guvernul ungar amână redeschiderea liceelor cu trei săptămâni, după apelul elevilor și profesorilor, pe fondul înmulțirii cazurilor Covid

508 vizualizări
Foto: Facebook.com/Orban Viktor
Ungaria amână redeschiderea liceelor cu 3 săptămâni, până la data de 10 mai, a anunțat, vineri, premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Măsura e luată după ce profesorii și elevii au cerut amânarea, din cauza înmulțirii cazurilor de Covid în această țară.

Anunțul vine la o zi după ce un alt înalt oficial guvernamental anunțase că toate școlile se vor deschide în data de 19 aprilie. În declarațiile de astăzi, premierul Orban nu a făcut nicio mențiune la școlile primare, ci doar la învățământul secundar.

Până vineri, circa 8.000 de elevi semnaseră un apel pe Facebook în favoarea continuării școlii la distanță, din cauza riscurilor la care s-ar supune părinții și profesorii în contextul școlii față în față. Iar joi un sindicat al profesorilor ceruse ca predarea cu prezență fizică să nu se reia pe 19 aprilie.

Orban a declarat în aceeași intervenție la radioul public că 70% din populație ar putea primi o primă doză de vaccin până la începutul lunii iunie a.c. și că 3,5 milioane din cei 10 milioane de cetățeni ai țării să primească prima doză până pe 19 aprilie.

Ungaria, țară confruntată în continuare cu o situație epidemiologică foarte gravă, a început miercuri procesul de redeschidere după carantină, în pofida avertismentelor că măsura este prematură.

Foto: Facebook.com/Orban Viktor

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Si la noi onoratul nostru ministru vrea neaparat , neaparat, deschiderea scolilor fizic. Nu-l intereseaza nimic, nici ce se va intampla, nu conteaza daca e grave situatia, … vrea music fizic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

„Pentru a evita derapajele antidemocratice, orice funcție de conducere aleasă prin vot trebuie ocupată pentru o perioadă limitată de timp” – rectorul Universității București, Marian Preda, despre legea care le permite rectorilor mandat pe viață

„Îmi exprim dezacordul față de decizia de ieri a Parlamentului României care permite rectorilor universităților să dețină un număr nelimitat de mandate, decizie care încalcă principiile democrației și care a…
Vezi articolul

PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să nu promulge modificările la Legea educației, dacă este „un președinte curajos”: „Crearea unor funcţii eterne de rector reprezintă o formă de dictatură în universităţi”

PLUS îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge modificarea legii educației naționale adoptată luni de Senat, care elimină orice limitare a mandatelor de rectori. “Doar în anii comunismului rectorii…
Vezi articolul