Guvernul ungar amână redeschiderea liceelor cu trei săptămâni, după apelul elevilor și profesorilor, pe fondul înmulțirii cazurilor Covid

512 vizualizări
Foto: Facebook.com / Orban Viktor
Ungaria amână redeschiderea liceelor cu 3 săptămâni, până la data de 10 mai, a anunțat, vineri, premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Măsura e luată după ce profesorii și elevii au cerut amânarea, din cauza înmulțirii cazurilor de Covid în această țară.

Anunțul vine la o zi după ce un alt înalt oficial guvernamental anunțase că toate școlile se vor deschide în data de 19 aprilie. În declarațiile de astăzi, premierul Orban nu a făcut nicio mențiune la școlile primare, ci doar la învățământul secundar.

Până vineri, circa 8.000 de elevi semnaseră un apel pe Facebook în favoarea continuării școlii la distanță, din cauza riscurilor la care s-ar supune părinții și profesorii în contextul școlii față în față. Iar joi un sindicat al profesorilor ceruse ca predarea cu prezență fizică să nu se reia pe 19 aprilie.

Orban a declarat în aceeași intervenție la radioul public că 70% din populație ar putea primi o primă doză de vaccin până la începutul lunii iunie a.c. și că 3,5 milioane din cei 10 milioane de cetățeni ai țării să primească prima doză până pe 19 aprilie.

Ungaria, țară confruntată în continuare cu o situație epidemiologică foarte gravă, a început miercuri procesul de redeschidere după carantină, în pofida avertismentelor că măsura este prematură.

Foto: Facebook.com/Orban Viktor


1 comentariu
  1. Si la noi onoratul nostru ministru vrea neaparat , neaparat, deschiderea scolilor fizic. Nu-l intereseaza nimic, nici ce se va intampla, nu conteaza daca e grave situatia, … vrea music fizic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul
Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

Protecția la incendiu și reducerea concentrației de radon, gaz radioactiv, nu sunt prevăzute în proiectul de finanțare lansat de Ministerul Mediului pentru ca școlile și grădinițele să fie reabilitate termic, deși sunt obligatorii prin legislație

Nicio condiție pentru protecția la incendiu a școlilor și grădinițelor și nici pentru reducerea expunerii copiilor la gazul radioactiv radon în sălile de clasă nu este prevăzută în Ghidul de…
Vezi articolul