Harta învățământului profesional și tehnic din România, Meserii.ro, a fost actualizată

2.275 de vizualizări
Sursa: Captura Meserii.ro
Calificările oferite de școlile profesionale și liceele tehnologice din țară, numărul de firme active într-un anumit domeniu și alte informații relevante în domeniu sunt disponibile pe harta actualizată a învățământului profesional și tehnic din România, oferită prin platforma digitală Meserii.ro, anunță asociația CivicNet într-un comunicat de presă.

Acesta arată că este vorba despre prima platformă digitală care conectează meseriile pregătite în școlile profesionale cu potențialul de cerere de pe piața muncii, în diverse domenii de activitate.

Potrivit comunicatului:

  • Elevii de gimnaziu şi părinţii acestora pot afla de pe Meserii.ro atât ce şcoli profesionale sau licee tehnologice se află în zona în care locuiesc şi ce calificări au acestea în pregătire, cât şi numărul de firme din domeniul căutat, oferind o idee asupra potenţialului cererii din piaţa muncii pentru o anumită meserie.
  • Companiile pot afla în ce regiuni găsesc viitori absolvenţi în calificarea de care au nevoie, putând astfel defini mai bine planuri de extindere şi dezvoltare. Instituţiile de învăţământ şi decidenţii pot vedea numărul şi distribuţia companiilor care activează în domeniul de interes, datele de contact ale companiilor relevante (pentru a le propune parteneriate pentru sesiuni de practică sau pentru a primi echipamente şi utilaje în scop didactic) şi pot decide adaptarea programei şi politici publice mai bune.

Harta include date privind toate școlile profesionale și liceele tehnologice din țară, cu date actualizate pentru anul 2020—2021 și oferă mijloace de căutare în funcție de calificări (ex.: sudor, mecanic, bucătar) și specifică numărul de firme (cu număr de salariați) din domeniul respectiv. Iar căutarea poate fi filtrată în funcție de localitate, tipul unității de învățământ și mediul (urban/rural).


1 comentariu
  1. Romania cu etapa sistemului DUAL actual mai are 50 ani de asteptat sa fie operational

    Regret nu a inteles ce este si a stalcit ce a facut !!!
    Nu s-au documetat, cheltuie banii aiurea cu Autoritatea pentru DUAL

    Sistemul DUAL apartine Patronatelor si nu ME !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației: Decizia a fost luată. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține. În învățământul profesional, vocațional și postliceal examenele de competențe vor fi numai pe bază de proiect

Ministrul Educației a anunțat că decizia a fost luată și că examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor susține. Monica Anisie a răspuns astfel la Digi 24, celor care…
Vezi articolul