Inspectoratele școlare nu au publicat încă listele cu elevii înscriși la clasa pregătitoare, deși termenul era 27 mai, potrivit calendarului / Etapa a II-a de înscriere începe pe 31 mai și ține până pe 7 iunie

4.359 de vizualizări
Foto: © Novikova Elena | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare nu au publicat încă lista cu candidații înmatriculați la clasa pregătitoare, precum și numărul de locuri rămase libere, cu toate că termenul era 27 mai, conform calendarului oficial. Depunerea cererilor-tip de către părinți pentru etapa a II-a de înscriere are loc în perioada 31 mai – 7 iunie.

„27 mai 2022: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere”, se arată în calendar.

Astăzi, 30 mai, trebuie să fie publicată la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, după cum se arată în calendar. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a publicat încă de săptămâna trecută procedura privind înscrierea în învățământul primar în etapa a II-a pentru anul școlar 2022-2023.

În perioada 31 mai – 7 iunie 2022 are loc depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, conform calendarului.

Articolul 24 alin. (1) din metodologia de înscriere stabilește că părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă completează o nouă cerere-tip de înscriere în cea de-a doua etapă, pentru locurile disponibile.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ la care există locuri disponibile, după cum se arată în metodologie. „Unitățile de învățământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de înscriere în învățământul primar în etapa a doua, iar opțiunile online pentru aceste unități de învățământ sunt respinse de aplicația informatică”.

„În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile”, prevede art. 24 alin. (3) din metodologie.

Cerere-tip de înscriere în clasa pregătitoare, etapa a II-a:

Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție din cele 3 opțiuni exprimate pentru etapa a doua, conform sursei menționate anterior.

Pe 10 iunie 2022 vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Foto: © Novikova Elena | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Bună ziua, știe cineva dacă au fost deblocate aplicațiile? Vineri am fost la unitatea de învățământ și erau încă blocate, în condițiile în care mâine este ultima zi de înscrieri în etapa 2.

  2. SIIR este blocat! Aplicatia nu permite incarcarea/ descarcarea de date. De asta nu pot fi afisate datele!

  3. Buna ziua,
    Bataie de joc!
    Care cele trei optiuni daca nu s-au afisat inca locurile ramase disponibile?!
    Sa nu mai spun ca este foarte scurta a doua etapa de inscriere!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță. Cei care vin din străinătate sau nu au frecventat grădinița, din aceeași categorie de vârstă, trebuie să susțină o evaluare a dezvoltării – surse

Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza…
Vezi articolul

Clasa pregătitoare 2023 – Model de cerere pentru părinți. Copiii care împlinesc 6 ani în 2023, dar după data de 1 septembrie, au nevoie de o recomandare de la grădiniță pentru înscriere. Cei care vin din străinătate sau nu au mers la grădiniță vor fi evaluați psihosomatic

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie inclusiv pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă…
Vezi articolul