Liceeni care meditează gratuit la Matematică și Română alți copii, pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a – Proiect lansat de Consiliul Elevilor Timiș

785 citiri
“Ești bun la matematică sau română și vrei să ajuți? Devino voluntar în Misiunea Evaluarea Națională, un proiect prin care ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să se pregătească gratuit pentru examenele naționale”. Apelul a fost lansat de Consiliul Județean al Elevilor Timiș, care a anunțat că tinerii meditatori benevoli se pot înscrie în până pe 20 martie.

Contactată de Edupedu.ro, Antonia Pup, președinta Consiliului Elevilor Timiș, a declarat că ideea a pornit de la faptul că, “o dată cu aceste evaluări finale și cu toate aceste modificări din sistemul educațional, foarte mulți părinți aleargă de la un meditator la altul în căutarea celui mai bun meditator, fără să se gândească și la ce simte elevul, atunci când se vede în fața faptului împlinit”.

De asemenea, noi nu considerăm că sistemul educațional din România se bazează pe solidaritatea elevilor față de colegii lor și noi asta dorim să obținem: o legătură cât mai strânsă elev-elev, mai ales în contextul acestor evaluări finale. Până la urmă, Evaluarea Națională este un prim examen, care aduce cu sine o groază de modificări în comportamentul elevilor”, a explicat Antonia Pup pentru Edupedu.ro.

Președinta Consiliului Elevilor Timiș a declarat pentru Edupedu.ro că până acum s-au înscris în jur de 15 voluntari în proiectul meditațiilor gratuite. “Viitorii meditatori sunt elevi de liceu, într-o mare măsură”, a anunțat Antonia Pup; aceasta a precizat că meditațiile se vor desfășura in Casa Tineretului, săptămânal. Programul va fi anunțat pe 20 martie.

Calendar Evaluarea Națională 2019

3 – 7 iunie 2019       Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
7 iunie 2019             Elevii de clasa a VIII-a termină școala
18 iunie 2019           Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019          Matematică – examen scris
21 iunie 2019           Limba şi literatura maternă – examen scris
25 iunie 2019          Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                    Afișarea rezultatelor finale

 

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

CNE, reacție la ghidul de predare online: Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii, ceea ce e profund discriminatoriu

Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii pentru elevi și pentru profesori, ceea ce e profund…
Vezi articolul