Inspectoratele școlare vor face un plan de intervenție pentru fiecare școală, iar consilierii școlari vor participa la orele de dirigenție, anunță ministerul

7.822 de vizualizări
Acces la învățarea online
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
Inspectoratele școlare vor face un plan de intervenție local pentru fiecare școală, iar consilierii școlari vor participa la orele de dirigenție. În plus, o linie telefonică de consiliere în contextul desfășurării orelor online din cauza pandemiei de coronavirus va fi pusă la dispoziție de inspectoratele școlare pentru elevi și părinți, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

„Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro”, se arată în comunicat.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a avut astăzi, 9 noiembrie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), unde au fost prezentate măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor.

Măsurile vizează componenta educațională (continuarea procesului de predare-învățare-evaluare) și pe cea socio-emoțională (oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori și părinți), se mai precizează în comunicat

În acest sens, inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație.

În plus, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situații cu care ei se pot confrunta în această perioadă.

Sursă foto: Pexels


8 comments
 1. Eu lucrez ca psiholog-consilier şcolar din anul 1992,şi am avut ocazia să ajut cu munca mea: educatori, elevi ,părinţi, unităţi şcolare, familii. Nu am aşteptat recunoştinţă, ci m-am bucurat că am adus în viaţa acestora speranţa către mai bine . Şi ştiu aşa: consilierul şcolar are o deontologie profesională precisă, cu un rol bine precizat în viaţa şcolii ,în interacţiunea cu educatorii, elevii şi părinţii, fiind căutat, aşteptat, pentru sprijinul psihologic şi spiritual oferit cu generozitate şi competenţă. Consilierul şcolar respectă suveranitatea profesională a colegilor profesori şi nu va intra la ore decât dacă este invitat, ca partener de educaţie al dirigintelui ori învăţătorului. De unde vin atunci aceste comentarii răutăcioase , cu tentă politică , la adresa muncii consilierului şcolar?

 2. Noi, consilierii scolari suntem o resursa (educationala) umana pe care va puteti sprijini cu incredere, aceasta o poate spune colegii cu care am colaborat de-a lungul anilor scolari.
  Nu ne obliga nimeni, nici pe dv. nici pe noi, sa fim solidari dar in acest context, trebuie sa recunoastem ca avem mare nevoie unii de altii. Sa nu aruncam cu cuvinte de ocara, precum: “turnatorie”, ” securisti”…..nu e locul lor aici, nu ne onoreaza si nici nu ne reprezinta.

  1. Multumim pentru implicare.
   În primăvara la mine la scoala dirigintii au ținut loc si de consilier si de părinți. A fost greu sa fiu la dispoziția conducerii, părinților și elevilor la orice ora.
   Nu consider că trebuie sa se suprapună orele de dirigenție si consiliere a parintilor cu programul consilierilor.

   Acesta trebuie sa fie in timpul liber al elevilor, după orele de online, cu o procedură foarte clara si cu monitorizare.

   Sa nu fie niciun dubiu că se desfășoară activitate de consiliere și sa nu mai iasa discuții ca sunt platiti degeaba acești consilieri.

 3. Cum mai vine și asta?E mai rău că pe vremea lui Ceaușescu!Înainte macar se fereau acum sunt securiști pe față!Ne filmează,stau la ore cu noi!
  Noua când ne vine randul?Sau nu avem dreptul.asta?

  1. Turnatorie imbracata in hainele bunavointei. Nu suntem prosti, Orban! Nu spun Anisie. Aia nici nu stie de pe ce lume e: o marioneta pe care o manuiesc astia cum vor. Au vazut-o ca are neuroni retic”I”enti si isi fac treaba cu ea pana-si preia locul caldut de parlamentar alaturi de si mai desteapta stimabila doamna Barcari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

VIDEO Am început să las viciile, uitați, am strâns bani și mi-am luat o pereche de blugi pe care mi-o doream și o geantă, mi-au spus elevii care au fost la atelierul Școala de Bani din Bibliotecă, spune Nicoleta Grigorescu, bibliotecară la Titu, județul Dâmbovița

Elevi de 7 ani dar și adolescenți de liceu din 90 de comunități, în special zone rurale sau din orașe mai mici, au învățat noțiuni de educație financiară de la…
Vezi articolul

DOCUMENT Criteriile pentru bursele elevilor au fost aprobate prin ordin de ministru / Elevii de clasa a V-a nu mai primesc burse de merit, iar pentru bursele de studiu și cele de ajutor social cererile se mai pot depune până la finalul lunii septembrie

Elevii de clasa a V-a nu mai primesc deloc burse de merit, potrivit ordinului de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022. Este vorba despre ordinul care reglementează criteriile generale…
Vezi articolul

Senatul universitar decide dacă facultățile vor desfășura sau nu cursurile online. Guvernul a stabilit trei scenarii de lucru pentru universități

Desfășurarea activității didactice ce presupune prezența fizică a studenților se stabilește prin hotărâre a Senatului universitar în funcție de situația epidemiologică și de specificul fiecărei universități, în anul universitar 2020-2021,…
Vezi articolul