LISTA Elevii de la 8 școli din București încep cursurile online din cauza lucrărilor. În toată țara sunt 27 de școli și grădinițe care nu pot organiza cursuri în format fizic / Cîmpeanu: Peste 7.000 de elevi vor face școală online în prima săptămână

2.795 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Prima zi de școală va fi una de școală online pentru elevii din 27 de unități de învățământ din toată țara, potrivit anunțului făcut de Ministrul de Interne la conferința cu prefecții de duminică.

„18 unități vor desfășura activități didactice online justificate de infrastructură sau resursele existente, iar 9 unități de învățământ au activitatea suspendată”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

„În cele 12 localităţi care vineri au depăşit rata de infectare de 6 la mie, învaţă 2.400 de elevi. Se adaugă şcolile care ua probleme de infrastructură. Din Bucureşti, 8 vor învăţa online. În București rămân 2.723 de elevi care vor fi nevoiți să învețe online săptămâna aceasta. În țară există încă 2.000 de elevi care din cauza problemelor de infrastructură, rămân online si 2.400 in cele 6 localități în care s-a depășit rata de infectare. La nivel național, peste 7.000 de elevi încep școala online, cel puțin în prima săptămână”, a spus ministrul Educației după videoconferința cu prefecții, potrivit B1TV.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a aprobat duminică lista școlilor și grădinițelor cu activitatea în online din cuaza lucrărilor de infrastructură.

Cele 8 şcoli care vor începe noul an şcolar în sistem online sunt:

 1. Grădiniţă nr. 133 – Sectorul 2,
 2. Şcoala Gimnazială nr. 24 – Sectorul 2,
 3. Şcoala Gimnazială nr. 25 – Sectorul 2,
 4. Colegiului Economic Hermes – Sectorul 2,
 5. Şcoala Gimnazială nr. 124 – Sectorul 5,
 6. Şcoala Gimnazială nr. 280 – Sectorul 5,
 7. Liceul Teoretic “Ion Barbu” – Sectorul 5
 8. Şcoala Sanitară Postliceală VITA – Sectorul 6.
Captură: Hotărârea CMBSU nr 52/12.09.2021

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com /Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
 1. Școlile sunt mult mai multe, în întreaga țară, care parțial vor funcționa online, pentru anumite clase sau cicluri, datorita problemelor de infrastructură. Au funcționat online și anul trecut.
  Dacă există elevi care deja de un an fac doar școala online, iar acum urmează al doilea an, înseamnă că deja adoptam școlarizarea online că model. Parca nu era bine?
  Las-o, ba, că merge așa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii cer Guvernului adoptarea unei decizii privind bursele pentru acest an școlar. CNE: Sute de mii de elevi beneficiari ar putea fi în imposibilitatea de a primi bursele școlare aferente lunii septembrie

Consiliul Național al Elevilor „trage un puternic semnal de alarmă” pentru că ar exista „un posibil vid legislativ generat de inacțiunile Guvernului”, potrivit unui comunicat al organizației. Dacă nu va…
Vezi articolul