LISTĂ Ratele de vaccinare în toate școlile și grădinițele din București, publicate de inspectoratul Școlar

44.796 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Inspectoratul Școlar al Capitalei (ISMB) a transmis astăzi presei lista cu rata de vaccinare a angajaților din toate unitățile de învățământ din București. Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că redeschiderea cu prezență fizică a școlilor ar putea să fie condiționată și de rata de vaccinare a angajaților din fiecare școală în parte.

Mai jos, lista tuturor școlilor și rata de vaccinare pe București:

Amintim că decizia modului în care se va relua școala de pe 8 noiembrie încolo ar putea fi luată descentralizat de către fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de incidența de infectare cu coronavirus din localitate, fiindcă sunt zone unde aceasta este foarte scăzută și orele ar putea fi reluate cu prezență fizică, dar și localități unde rata de infectare este încă foarte ridicată și probabil că școala se va relua inițial online, a explicat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ProTv.

Redeschiderea cu prezență fizică a școlilor ar putea să fie condiționată și de rata de vaccinare a angajaților din fiecare școală în parte, a mai spus Cîmpeanu. Noile criterii vor fi anunțate vineri, 5 noiembrie, și în funcție de acestea va fi schimbat și ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației care reglementează modul în care se desfășoară școala în timpul pandemiei.

„În funcție de elementele sanitare, epidemiologice, vom vedea dacă ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației va trebui completat cu alte criterii pentru ca școlile să poată relua activitatea cu prezență fizică. În mod clar mergem către o decizie descentralizată, adecvată și adaptată situației reale, pentru că sunt școli care funcționează în localități cu rate foarte mici de infectare și școli care funcționează în localități cu rate foarte mare de infectare. Sunt școli care învață în trei schimburi și au aglomerări mari de elevi, și școli care funcționează într-un singur schimb. Vom adăuga aceste criterii epidemiologice și menționez un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu la ProTv.

Rata de vaccinare din școli, Cluj – peste 80%, trei județe din Moldova – sub 60%

Amintim că, începând de luni, 1 noiembrie, rata de vaccinare din fiecare școală și din fiecare județ este afișată online pe site-urile școlilor, respectiv ale inspectoratelor școlare, pentru ca părinții să poată lua o decizie informată privind trimiterea copiilor fizic înapoi în colectiv.

Cîmpeanu a precizat că sunt județe precum Ilfov sau Cluj, unde rata de vaccinare este de peste 80% la nivelul școlilor. În București, Constanța, Olt și Dolj rata de vaccinare în rândul profesorilor este de aproape 80%. La polul opus, cu rate de vaccinare sub 60% sunt Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov. Restul județelor din țară au rată de vaccinare de peste 60%.


6 comments
 1. Ce abordare mizerabila! Sa impingi aceste cifre, sa faci comparatii, sa conditionezi dreptul la munca… de fapt sa dezbini. In clasa nu sunt numai dascali, in plus e dovedit ca si vaccinatii si nevaccinatii pot purta virusul. Testarea tuturor, periodic, de la mic la mare, ar fi solutia eficienta si morala. Dar nu asta se vrea, cu injectarea cu orice pret a oamenilor, fara a se tine cont de nimic. Asta e crudul adevar, cine nu vede nici acum…

 2. Nici nu ma mira ca au publicat un PDF, care contine capturi de ecran dintr-un fisier excel.
  In acest PDF nu se poate cauta text.
  O idee geniala, marca Ministerul Educatiei: “De ce sa faci un lucru simplu si usor cand poti sa il faci complicat!”

 3. Cei vaccinați, care se pot îmbolnăvi și sunt asimptomatici, au libertate de deplasare îmbolnăvind și alte persoane. Nu intră în categoria celor care zădărnicesc răspândirea bolii? Ce este mai bine? Vaccinat și purtător de virus care îmbolnăvește și alte persoane sau nevaccinați și sănătoși sau trecut acum n luni prin boală?

 4. Ca de obicei, abordare marca inregistrata tovarasul Campeanu. Sa publicam si ratele de vaccinare ale elevilor, ca sa vedem cum stam cu adevarat. Elevii sunt cei care contribuie cel mai mult la raspandirea virusului, nu profesorii. (motivele fiind, printre altele, ca sunt de 15 ori mai multi decat profesorii, au o mobilitate crescuta si tind sa fie si asimptomatici). Daca vrem sa tinem cont de acest parametru trebuie neaparat avuta in vedere rata de vaccinare a TUTUROR celor care participa la procesul de invatamant, altfel e doar o noua “smecherie” a acestui individ inept. Smecheriile insa, poate tin ele cand treci fara sa clipesti de la stanga la dreapta in politica, dar nu pot stopa realitatea masurata in zeci de mii de noi cazuri de imbolnaviri si sute de morti pe zi. Mortii nu mai pot schimba partidul.

 5. In invatamantul public(dominant ca numar de elevi) se vede pe ici pe colo cate o unitate care trece de 80%. E greu de crezut ca statistica este corecta.

  De ce nu incarcati xls-ul, in locul pdf-ului(probabil nu v-a fost emis) ?

  Ministrul e plin de minciuni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev (…) Nu ar trebui să tindă toată lumea spre 10, spune Radu Szekely, consilierul ministrului Educației într-o discuție despre viitoarele standarde de evaluare, pe discipline

Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev, spune Radu Szekely, consilier în Ministerul Educației. Afirmația a fost făcută la EuropaFM, într-o dezbatere despre noile…
Vezi articolul

Material susținut de VIVA

VIDEO Directorii de școli să nu se mai zbată singuri în această încercare de a le cuprinde pe toate, spune Bianca-Virginia Ibadula, managerul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, care folosește platforma Viva cu documentele necesare pentru fiecare unitate de învățământ

Avantajele platformei Viva au fost prezentate de 3 directori de unități de învățământ. Bianca-Virginia Ibadula, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Constanța, a spus că cei care conduc școlile ar…
Vezi articolul