VIDEO Ministrul Educației: 94,2% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au fost prezenți la prima probă, cea de Limba română. 7.600 nu s-au prezentat

2.136 de vizualizări
Evaluarea Națională
Sursă foto: edu.ro
Până la această oră, 94,2% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au fost prezenți la prima probă, cea de Limba română, 7.600 nu s-au prezentat, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă de la sediul ministerului.

Azi a avut loc prima probă de la Evaluarea Națională 2021, cea scrisă la Limba și Literatura Română. Subiectele și baremele de corectare pot fi consultate aici.

Un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Ministerul Educației.

Cele mai importante declarații ale lui Sorin Cîmpeanu:

  • Până la această oră, 123.563 elevi din 131.177 sunt înscriși; adică 94,2%. Un procent mai mare decât cel al elevilor prezenți anul trecut, 93,1%.
  • Un singur elev, cel din București, a fost eliminat din examen.
  • Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la toate cele trei situații în care subiectele au fost făcute publice înainte de termenele reglementate prin lege.
  • Faptul că din 3 școli au fost făcute publice subiectele, verifică, denotă o slabă pregătire a directorilor de școli.
  • Legat de copilul eliminat din București: Este regretabil, însă respectarea regulilor este valabilă pentru toată lumea care participă la examen, elevul se poate prezenta la proba de matematică, i se va lua în calcul la proba finală nota luată la matematică.
  • Maria Manea, secretar de stat: Elevului (n. red. cel care a fost eliminat pentru tentativă de fraudă) i-a sunat telefonul în timpul examenului.
  • Sorin Cîmpeanu: Respectarea regulilor trebuie să fie clară, suntem unde suntem din cauza flexibilității respectări regulilor.
  • Un alt incident – astăzi au fost distribuite, pentru un număr de 10 elevi, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit.
  • Elevii vor susține din nou mâine examenul pe subiectele de rezervă extrase azi și care vor rămâne secrete până mâine dimineață. A fost o eroare umană la nivel de școală.
  • Da, cu siguranță vor exista sancțiuni pentru situația de la Satu Mare, iar la subiectele făcute publice din cele 3 școli este vorba de cercetare penală.

Articolul este în curs de actualizare

Sursă foto: edu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ciucă, la ședința Comitetului Interministerial OCDE: După aderarea la NATO și UE, deschiderea perspectivelor de aderare la OCDE este șansa unei noi etape de reforme și alinierea societății noastre la modelul democrațiilor consolidate

Premierul Nicolae Ciucă a condus astăzi prima ședință a Comitetului Interministerial OCDE, al cărui rol este coordonarea negocierilor și transformărilor necesare pentru admiterea României în Organizația pentru Cooperare si Dezvoltare…
Vezi articolul