Mai mulți elevi din Brașov au ajuns la medic, după ce o lampă UV a fost uitată în clasa lor. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă

891 de vizualizări
SURSA: Freepik.com
Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de legale de securitate și sănătate în muncă, privind incidentul de la Școala gimnazială nr. 11 din Brașov, de unde mai mulți copii au ajuns la medic după ce au stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete, uitată în clasă, relatează Agerpres.

Aproximativ 20 de copii dintr-o clasă au ajuns acasă, după ore, cu ochii înroșiți, lăcrimând și cu usturimi în zona acestora, după ce ar fi stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete.

Directoarea Școlii gimnaziale numărul 11 din Brașov, Mihaela Nicodin, a declarat că “lampa a fost uitată la prima oră de curs, copiii au fost deranjați de aceasta, au lăcrimat și au avut usturimi. Lampa a fost achiziționată în vacanța de iarnă pentru dezinfecție. Ele (lămpile UV – n.r.) stau în altă parte în funcțiune, nu în sala de clasă”, relatează Agerpres.

Conform acesteia, copiii ar fi stat în prezența lămpii cu ultraviolete aproximativ o oră. Directoarea a afirmat că a anunțat evenimentul la Inspectoratul Școlar Județean și a precizat că manipularea lămpilor este în atribuția femeilor de serviciu, și nu a cadrelor didactice.

Nicodin a declarat că niciunul dintre copii nu este spitalizat, cei aproximativ 20 de elevi aflându-se, miercuri, acasă, la recomandarea medicilor.

IPJ Brașov a anunțat că “la nivelul IPJ Brașov s-a constituit o echipă operativă formată din polițiști de investigații criminale, ordine publică-proximitate, criminaliști și lucrători din cadrul Serviciului Arme, care a stabilit că mai mulți elevi din ciclul gimnazial ar fi manifestat o stare de iritare la nivelul ochilor în timp ce se aflau într-o sală de curs în care era amplasată o lampă cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului”, relatează Agerpres.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 500 de copii s-au întors din străinătate și s-au înscris în noul an școlar, în Timiș, dublu față de anii trecuți. Topul țărilor din care s-au întors românii anul acesta / Inspectorul Școlar avertizează că spațiile sunt insuficiente

Numărul elevilor români care revin din 35 de ţări de pe glob pentru a începe noul an şcolar în judeţul Timiș este dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi…
Vezi articolul