Materiale video gratuite la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a, lansate în platforma Digitaliada 

6.095 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru proba la matematică a Evaluării Naționale 2022, beneficiază de o nouă serie de materiale video, în platforma Digitaliada, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Seria este formată din 10 episoade, primele cinci fiind disponibile pe canalul de YouTube al Fundației Orange, unde pot fi urmărite în mod gratuit. Restul materialelor vor fi lansate până la finalul lunii mai, câte un nou episod în fiecare săptămână.
  • Episoadele urmăresc programa școlară și conțin sfaturi, recapitulări și exerciții specifice fiecărui subiect de examen.

Serialul format din 10 episoade acoperă toate cele trei tipuri de subiecte prezente în structura examenului de matematică de la Evaluarea Națională și include peste 100 de exerciții. La începutul fiecărui subiect va exista o recapitulare a obiectivelor de învățare, care va cuprinde atât informații referitoare la conținut, cât și noțiunile de bază pe care elevii le vor putea învăța, conform sursei menționate.

Temele prezente în cele cinci episoade sunt structurate astfel:

Primul episod, „Totul este număr”, include exerciții specifice pentru Subiectul I. Printre temele recapitulate sunt: numerele naturale, prime sau compuse; divizibilitatea sau proporționalitatea;

Episodul doi, „Adevărat sau Fals?”, urmărește recapitularea și exersarea calculelor cu numere reale; înțelegerea mediei aritmetice aplicate pentru numere iraționale sau modul de calcul al mediei geometrice;

Cel de-al treilea episod, „Algebra nu este decât o geometrie scrisă, iar geometria o algebră figurată”, recapitulează informații despre geometrie, ramură de studiu a matematicii, care se ocupă cu relațiile spațiale ale obiectelor, noțiuni specifice punctelor 1 și 2, din Subiectul II de la examen;

De la proprietăți, la paradoxuri ale figurilor geometrice”, episodul patru, continuă cu recapitularea definițiilor și noțiunilor de bază din geometrie prin exerciții specifice punctelor 3 și 4 de la Subiectul II.

Episodul cinci, „Natura vorbește în limba matematicii”, integrează ultimele două puncte din structura Subiectului II. Probleme cu diametre, raze și cercuri, noțiuni legate de unitățile de măsură și echivalența dintre aceste unități sunt doar câteva dintre temele abordate în acest episod.

  • Gazdele serialului „Mate cu Digitaliada” sunt Clarisa Cavachi, de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București și Adrian Manu, de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, ambii profesori de matematică.
Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

Despre Fundația Orange

Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Dumbravă, fost viceprimar al Sibiului, condamnat într-un dosar de fraudă cu bani europeni, și-a dat demisia din funcția de director al școlii din Roșia. ISJ: a demisionat până să ajungă decizia instanței la inspectorat

Alexandru Dumbravă, fost viceprimar al Sibiului și fost inspector școlar, și-a dat demisia din funcția de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, vineri, 13 octombrie. Acesta a fost condamnat la…
Vezi articolul

O organizație a editorilor reclamă “prețurile de achiziție derizorii” aplicate de Ministerul Educației pentru manuale: “Nici o editură nu va avea posibilitatea de a retipări manualele”

O organizație a editorilor, Uniunea Editorilor din România (UER), protestează, marți, față de “lipsa totală de interes cu care Ministerul Educației tratează procesul de asigurare cu manuale școlare”. Organizația afirmă…
Vezi articolul

BREAKING UPDATE Tudorel Toader, detronat după două mandate. Contracandidatul Liviu George Maha câștigă alegerile pentru funcția de rector al Universității Cuza din Iași, într-un al doilea tur care a fost pe punctul să fie amânat / Toader invocă o „Monstruoasă coaliție”

Profesorul de economie Liviu George Maha a câștigat cele mai multe voturi în cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,…
Vezi articolul