Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, anunță Ministerul Educației. Numele vor fi anonimizate

57.691 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale (GDPR).

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Astăzi, 24 iunie, la a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2021), au fost prezenți 123.250 de candidați (93,95%) și au absentat 7.926 de candidați, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1
(unu).

Subiectul și baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și
Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie. Sunt așteptați
să participe cei peste 8.000 de elevi înscriși.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


4 comments
  1. Trebuie facuta petitie urgent, pentru schimbarea regulamentului abuziv cu privire la rezultatele elevilor de la examenele nationale: acestea nu apartin proprietatii private al unei persoane ci societatii in ansamblu; numele elevilor trebuie publicat.
    Cea mai grava consecinta, traind intr-o societate corupta ( pile cu facultati particulare terminate la pocreaca si fara merit si cu functii cheie in stat, vezi primariile , functionarii publici , etc.) se incurajeaza talharia pe mai departe.

  2. REZULTATE “ANONIMIZATE”! PE BUNE?
    Fara nicio legatura cu GDPR , ce fel de educatie e asta, ori esti prost ori esti destept, sau undeva la mijloc! Invatam copiii sa nu isi asume PE FATA propriile rezultate, competente si responsabilitati? ORICE COMPETITIE CORECTA ESTE LA VEDERE! Sa nu ne mai miram atunci ca unii dintre ei pot fi adultii de maine care vor lua decizii “NOAPTEA , CA HOTII”! Care isi vor CUMPARA diplomele, atestatele sau doctoratele pentru ca totul este ANONIMIZAT?!!

    1. Este firesc să fie totul incognito… Trebuiesc protejate anumite interese de grup. Cum ar fi să se afle că fiul sau nepotul domnului senator un incapabil?

  3. Cu numele voastre anonimizate, profesorii de matematica si de lb romana nu pot afla rezultatele propriilor elevi. Nici Secretariatul scolii nu are voie sa ne spuna rezultatele claselor la care preda fiecare profesor.
    Sunteti bolnavi, cei din Minister!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO E important că profesorii și personalul școlar să fie fericiți, elevii să fie fericiți atunci când vin dimineața la școală, spune ministrul Educației din Franța, în mesajul de Anul Nou

Este important ca profesorii, elevii și personalul școlar să fie fericiți la școală și aceasta să fie locul în care plăcerea învățatului să se împletească cu responsabilitatea, seriozitatea și dorința…
Vezi articolul

Admitere la Universitatea din București: Aproape 8.000 de locuri bugetate la studii de licență și master / 50 de locuri la master didactic / Admitere pe bază de examen se dă doar la Drept

Universitatea din București anunță 8.000 de locuri bugetate la admiterea pentru studii de licență și master, pentru anul 2021-2022. Totodată, instituția de învățământ superior oferă 50 de locuri la programele…
Vezi articolul

Școala gimnazială nr. 11 din Buzău, prima școală verde din țară, finalizată încă din 2020 din fonduri europene și locale, vizitată azi de președintele Iohannis / Școala colectează deșeuri pe 8 fracții, apa pluvială pentru rețeaua publică și produce energie solară mai mult decât consumă

În contextul în care pe 5 iunie a fost Ziua Învățătorului și Ziua Mediului, șeful statului a vizitat prima școală circulară sau verde 100 % din România, la doi ani…
Vezi articolul