Ministerul Educației cere universităților să se înregistreze pe platforma pentru vaccinare împotriva Covid-19, pentru a-și programa angajații

5.590 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației cere universităților din țară, printr-o notă adresată rectorilor, să se înscrie pe platforma pentru vaccinare împotriva Covid-19, în vederea programării angajaților în etapa a 2-a de vaccinare. 

Anume, ministerul cere desemnarea unui responsabil cu “înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție.”

Rectorilor li se cere să disemineze informațiile necesare către toți angajații li să asigure accesul la programul de vaccinare pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Ministerul solicită ca datele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare să fie comunicate Direcției Generale Învățământ Universitar până marți, 19.01, orele 12.00. 

Nota, integral:

Către: INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR

În atenția: Doamnei/Domnului Rector, 

Stimată doamnă Rector /Stimate domnule Rector, 

Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează: populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii- cheie/esențiale, printre care personalul din unitățile și instituțiile de învățământ. 

În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informațiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceți. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19, următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar și nedidactic

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu: înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție. 

De asemenea, vă reamintim că informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. 

Fiecare instituție de învățământ superior va comunica Direcției Generale Învățământ Universitar, până marți 19.01.2021 – orele 12.00, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia. Informațiile vor fi transmise letric prin fax sau electronic, la adresa dgis@edu.gov.ro. 

Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea considerație. 

MINISTRU
Sorin – Mihai CÎMPEANU 

CABINET MINISTRU

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protocolul de testare rapidă a elevilor și profesorilor, trimis școlilor la 10 zile de la reluarea cursurilor în format fizic. Documentul oficial prevede două scenarii, pentru elevi și profesori / Sunt exceptați de la testare cei vaccinați complet și cei care au trecut prin boală în urmă cu maximum 3 luni

Protocolul de testare rapidă a elevilor a fost trimis de Ministerul Sănătății școlilor abia vineri, 18 februarie, la 10 zile de la reluarea cursurilor în format fizic, potrivit documentului obținut…
Vezi articolul

Intelectuali, scriitori, profesori și publiciști de stânga din toată lumea cer stângii americane să abandoneze dogmatismul și extremismul ideologic care riscă să sufoce societatea. Printre semnatari: Francis Fukuyama, Malcolm Gladwell, J.K. Rowling, Salman Rushdie

Peste o sută de scriitori, profesori, publiciști și istorici din SUA și întreaga lume, majoritatea cu simpatii de stânga, au publicat o scrisoare deschisă în care cer reprezentanților stângii să…
Vezi articolul