Ministerul Educației cere universităților să se înregistreze pe platforma pentru vaccinare împotriva Covid-19, pentru a-și programa angajații

5.601 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației cere universităților din țară, printr-o notă adresată rectorilor, să se înscrie pe platforma pentru vaccinare împotriva Covid-19, în vederea programării angajaților în etapa a 2-a de vaccinare. 

Anume, ministerul cere desemnarea unui responsabil cu “înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție.”

Rectorilor li se cere să disemineze informațiile necesare către toți angajații li să asigure accesul la programul de vaccinare pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Ministerul solicită ca datele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare să fie comunicate Direcției Generale Învățământ Universitar până marți, 19.01, orele 12.00. 

Nota, integral:

Către: INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR

În atenția: Doamnei/Domnului Rector, 

Stimată doamnă Rector /Stimate domnule Rector, 

Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează: populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii- cheie/esențiale, printre care personalul din unitățile și instituțiile de învățământ. 

În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informațiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceți. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19, următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar și nedidactic

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu: înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție. 

De asemenea, vă reamintim că informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. 

Fiecare instituție de învățământ superior va comunica Direcției Generale Învățământ Universitar, până marți 19.01.2021 – orele 12.00, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia. Informațiile vor fi transmise letric prin fax sau electronic, la adresa dgis@edu.gov.ro. 

Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea considerație. 

MINISTRU
Sorin – Mihai CÎMPEANU 

CABINET MINISTRU

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Transporturilor a cerut bani în plus pentru plata biletelor reduse ale elevilor și studenților la călătoriile cu trenul și metroul. Drulă: Consecința eventualei nealocări: pagubă de sute de milioane în bugetul CFR Călători / Poate duce la intrarea în incapacitate de plată

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut la rectificarea bugetară bani pentru plata biletelor reduse la transportul cu trenul și metroul pentru elevi și studenți, spunând că suma alocată la începutul…
Vezi articolul

Telenovela de la Colegiul Șincai din București continuă. Proba de interviu pentru postul de director, reprogramată pe ultima sută de metri, după ce concursul fusese suspendat la sfârșitul lunii trecute. Ce se întâmplă în cazul candidatei deja respinse, dar retrimisă la interviu?

Interviurile pentru postul de director la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București figurează ca “reprogramate” într-un document publicat luni seară pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Procedurile urmează să…
Vezi articolul