Ministerul sănătății: Primele doze de vaccin anti-Covid-19 pentru copiii de 5-11 ani vor ajunge în România în perioada 21-25 ianuarie / Peste 114.000 de doze de Comirnaty, produse de Pfizer vor fi distribuite centrelor de vaccinare

1.272 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Primele doze speciale pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani de la Pfizer ajung în țară între 21-25 ianuarie, potrivit Ministerului Sănătății. Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor între 5-11 ani se va face în centrele de vaccinare, cu sau fără programare în platforma Ro-Vaccinare, sau în cabinetele medicilor de familie.

În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producătorul Pfizer prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani, transmite ministerul sănătății.

114.000 de doze vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată. Vaccinarea se poate face cu programare în platforma Ro-vaccinare, care va fi activă pentru această categorie de vârstă abia după ce dozele vor ajunge în țară.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). 

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie. Medicii trebuie să ceară dozele direcțiilor județene de sănătate publică.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Comirnaty pentru copii de 5-11 ani încă din luna noiembrie 2021.

„În cazul vaccinării cu Comirnaty, beneficiile depășesc riscurile, mai ales la copiii cu comorbidități care ar putea dezvolta forme severe de boală”, se arată în motivația EMA.

Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani.

Foto: © Geargodz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Răspunsuri de la specialiști pentru părinți, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani / Care sunt fricile părinților?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății: Există toată posibilitatea de a prelungi vacanța elevilor, dacă nu se produce un efect pozitiv după 14 zile / Cîmpeanu: Nu am certitudinea că după aceste două săptămâni elevii se vor întoarce la școală fizic

Vacanța forțată de 14 zile pentru toți elevii din România ar putea să dureze mai mult de atât, potrivit declarațiilor oficialilor din Sănătate și Educație. Cseke Atilla, ministrul interimar al…
Vezi articolul