Ministrul Educației: Dacă noi vom continua acest proces de predare și examinare online fără să fim pregătiți, fără să avem platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede / După această perioadă lucrurile vor merge mult mai mult către predarea online

11.942 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi echipamente, fără să avem aceste platforme de evaluare securizate nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede”, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Cîmpeanu afirmă că ministerul intenţionează accesarea, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a unor fonduri pentru digitalizarea sistemului de educaţie, inclusiv pentru achiziţionarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

“Dacă nu există un mijloc prin care tu, ca examinator, poţi să te asiguri că cel care-ţi oferă răspunsurile este cel care trebuie să-ţi ofere răspunsurile sigur că va exista această tentaţie a unui mic ajutor, de multe ori. (…)

Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi, asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi echipamente, fără să avem aceste platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede, or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni.

Tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei. 

„După această perioadă de criză lucrurile vor merge mult mai mult către predarea online, că vrem sau că nu vrem”, a explicat ministrul.

Articolul integral poate fi citit aici

Foto: gov.ro


2 comments
  1. Și cine trebuia să asigure accesul școlilor la platforme securizate? Vă dați seama câte n-a făcut ministerul?

  2. Abia astept sa vad cum il vor impiedica acele platforma pe parintele de alaturi sa sufle sau elevul sa aiba Discordul deschis sub birou. 🙂 Mai trebuie umblat si in alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea premierului Cîțu de a modifica structura anului școlar la nici 2 săptămâni de la începerea cursurilor, “dezavuată ferm” de Consiliul Elevilor: Auzim la televizor că școlile se deschid primele și se închid ultimele, dar cum rămâne în practică?

Consiliul Național al Elevilor (CNE) spune, într-un comunicat emis vineri, că “dezavuează ferm propunerea de a modifica structura anului școlar la nici două săptămâni de la începerea cursurilor”. Organizația elevilor…
Vezi articolul

Controlul cheltuielilor din educație, locuințe pentru profesori la sat, cursuri avansate de schimbări climatice și de performanță energetică a clădirilor, plus cursuri pentru profesori – Ce mai prevede PNRR în domeniu, în afara României educate

Profesorii, sistemul de educație în ansamblul său, decidenții din domeniu, mediul universitar sunt vizați de o serie de măsuri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în afara prevederilor…
Vezi articolul

Ministrul Muncii, după ce a fost indicat de Iohannis și Deca, ca cel cu soluția la greva generală din Educație: Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus / Protestul este legitim şi avem şi soluţii

Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), potrivit Agerpres. Ministerul Muncii…
Vezi articolul