Ministrul Educației: Nu putem asigura predictibilitate în Educație

12.067 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
„Într-adevăr, demotivezi elevul pentru a învăța atunci când închizi-deschizi școala, prezență online, prezență fizică. Din păcate, suntem nevoiți să ne adaptăm. Nu putem asigura predictibilitate în educație, deși este cel mai important element, pentru că evoluția epidemiologică nu este predictibilă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, în legătură cu elevii care și-au pierdut motivația pentru școală, în această perioadă.

Ministrul Educației a punctat că vacanța forțată a fost o variantă de compromis: „Este, așa cum am spus, o variantă de compromis, care a fost adoptată doar din motive de siguranță epidemiologică, nu din motive educaționale, pentru că din punct de vedere educațional sunt foarte multe pierderi”.

„Vacanța forțată am acceptat-o cu inima strânsă și am acceptat maximum două săptămâni, pentru că atât poate fi recuperat, fără să se piardă nicio zi de cursuri, fără să schimb datele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională”, a spus Cîmpeanu.

Moderator: Ne spune mama unui licean așa: „Copilul meu de nici 16 ani s-a vaccinat încă de la începutul vacanței de vară. Fiul meu a făcut semestrul doi din clasa VIII-a online, clasa a IX-a online în mare parte și semestrul I din clasa a X-a parte fizic, parte online, pentru că au fost mulți profesori bolnavi. Și acum au avut parte de o vacanță neprevăzută. Toate acestea nu au făcut decât să-i scadă interesul pentru performanța școlară și sportivă. A renunțat la sportul de performanță acum o lună. Am ajuns să mergem cu el la psiholog de circa o lună de zile”.

Sorin Cîmpeanu: Sunt multe astfel de situații generate de această deschidere-închidere a școlilor. Vacanță forțată am acceptat-o cu inima strânsă și am acceptat maximum două săptămâni, pentru că atât poate fi recuperat, fără să se piardă nicio zi de cursuri, fără să schimb datele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Este, așa cum am spus, o variantă de compromis, care a fost adoptată doar din motive de siguranță epidemiologică, nu din motive educaționale, pentru că din punct de vedere educațional sunt foarte multe pierderi. Într-adevăr, demotivezi elevul pentru a învăța atunci când închizi-deschizi școala, prezență online, prezență fizică. Din păcate, suntem nevoiți să ne adaptăm. Nu putem asigura predictibilitate în educație, deși este cel mai important element, pentru că evoluția epidemiologică nu este predictibilă.”

Amintim că azi încep cursurile toţi elevii şi preşcolarii, atât din învăţământul de stat, cât şi privat, după o vacanţă de două săptămâni. Potrivit ordinului comun, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.

Dialogul, la minutul 12:30:

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


14 comments
  1. Demisia, domnule Campeanu,demisia(a cerut o multa lume).Ati dat o in bara cu vacanta forțată, ați avut timp sa pregătiți “lucrurile” necesare predarii online,ati avut timp sa aduceți teste in scoli.Doar vorbe si nicio faptă.Rusine.Acest om minte cu nerușinare mai oameni buni si acum a dat drumul scolilor ca sa se infecteze iar copiii.Cine stie ce se urmărește.Eu cred ca distrugerea sarbatorilor,o carantina de Craciun,ca altfel nu mi explic,plus de asta, după ce ca s a scurtat vacanța de iarnă,insista cu niste teze si ne baga vorbe in gura,vorbe ce nu ne aparțin (pentru ca min.da vina pe alții si minte fara pic de rusine) si bineînțeles le baga si copiilor,ca nu vor la scoala,ca nu vor teze,ca sunt prea comozi…OMULE,TREZIREA LA REALITATE…CE TEZE CAND SEMESTRUL E CIURUIT si normal ca elevii refuza scoala fizic in aceste vremuri, pentru ca e pandemia n floare.

  2. Asta e o gluma? O sa evoluati “ca afara” cand imi creste mie nasul.. cu parinti de genul asta.. tot in evul mediu o sa traiti..

  3. In sfarsit s-a rostit un adevar. Felicitari ! Tov. Ministru , nu va mai ascundeti dupa deget, cele 2 saptamani de vacanta au fost cea mai proasta idee – ati bulibasit totul. Ce se intampla asa de rau daca continuam “on-line” ? Ce am castigat dupa vacanta fortata? Va spun eu, saptamana aceasta e de trezire, copiii s-au relaxat, au iesit din ritm, in ianuarie prima saptamana, cea de dupa Craciun si Revelion nu poti face mare branza iar a doua saptamana din ianuarie e cu “incheierea mediilor”. Matematic vorbind am incasat 3 saptamani complet ruinate in loc de 2 saptamani on-line…
    Ce greseala ati facut anul trecut cu vacanta din aprilie ati repetat-o acum cu si mai mult cinism. Vă spun eu ce s-a facut anul trecut in vara ! Minunata saptamana in plus s-a suprapus cu examenele clasei a 8-a asa ca orele nu s-au putut tine normal, iar elevii care au stat in scoli pana in 15 iulie s-au topit la propriu in clase inutil. De ce nu cumparati aparatura pentru aer conditionat ? , verile sunt tot mai fierbinti !? Va pasa de elevi ?

  4. Trebuia scoala online in loc de vacanta abuziva cu care au fost pedepsiti elevii si profesorii. Am ramas astfel in urmă cu materia.
    Si ca sa fie tacâmul complet, in loc sa prelungeasca scoala cu o saptamana in o iunie, ministrul Scrooge le taie elevilor o saptamana din vacanta feerica de iarna. Tot Scrooge, pedepseste profesorii sa corecteze teze de Craciun si de Revelion si sa vina cu ele in dinti pe 3 ianuarie.
    Elevii si profesorii nu sunt vinovati ca ati dat-o in bara cu vacanta abuzivă.
    In alta ordine de idei, profesorii din Bucuresti au reînceput de astazi orele in sistem hibrid cu jumatate din clasele scolii(din cauza elevilor contacti directi in familie). Si curand reincep orele online tinute de profesori in sali de clasa pustii(cu elevii din toata clasa acasa, intrucat exista in clasa cazuri de covid).
    Atunci sa vedeti profesorii la coada la psihiatru (din cauza acestui pressing psihologic, care se suprapune peste stresul lucrului cu sute de elevi zilnic) alături de elevii marcați de plictiseala, de care va doare atat de mult suflețelul de Scrooge.

  5. Tâmpeanu, mai ai o variantă.
    Simplă!

    Se ia o coală albă de hârtie, nescrisă.

    Se pune titlu
    Demisie

    Se menționează:
    A fost cel mai slab mandat de ministru!
    NU mai doresc niciodată această funcție!
    Îmi cer iertare că mi-am bătut joc de profesori, elevi si părinți!

    Se datează si se semnează!

    Atât!

  6. PREDICTIBILITATEA comportamentului unei persoane (fizice sau juridice) IN SENSUL DORIT genereaza INCREDEREA in aceasta a celor care relationeaza cu ea. Dar PREDICTIBILITATEA redusa sau nula (IMPREDICTIBILITATEA) sau PREDICTIBILITATEA comportamentului unei persoane (fizice sau juridice) IN SENSUL NEDORIT genereaza NEINCREDEREA fata de aceasta a tuturor celor nevoiti sa relationeze cu ea sau – la limita – chiar EVITAREA acelei persoane.
    Dupa 16 ani de esecuri costisitoare si rasunatoare ale celor doua institutii ARACIS si ARACIP – obladuite de Ministerul Educatiei – avand tocmai menirea oficiala de-a GENERA INCREDEREA in capacitatea sistemului nostru educational de-a satisface cerintele beneficiarilor sai (dar, evident, NU prin manipulari, uzurpari, simulacre si mimetisme generatoare ele insele de NEINCREDERE!!), constatam acum ca NEINCREDEREA a sporit si s-a extins nu numai la nivelul Ministerului ci si la cel al unor autoritati si al unor reprezentanti ai mass-media…. Daca nu se va face nimic pentru a se inversa (sau macar anula) acest trend, ba chiar il vom accentua/ accelera, ne putem astepta la o nedorita “GANGRENA”!!!…

  7. Relevant este procentul parintilor vaccinati, nu al cadrelor didactice. Nu simt ca va fi in siguranta copilul meu ca are scoala procent de 60% personal vaccinat. Un copil se infecteaza mai degraba de la alt copil, mai rar de la profesor. Chiar nimeni nu este capabil sa ia niste masuri rationale si de bun simt??? Testarea, triajul si igiena stricta sunt solutia. Dar triaj serios, niciun copil cu simptome de raceala, fie ca are covid sau nu, sa nu aibe acces in scoala. Se pare ca unii parinti chiar nu asculta recomandarile si in continuare ii trimit cu mucii in barba, tuse, febra, stari de rau. In acest caz, este necesar un set de masuri ferme.

    1. Noi la scoala nu acceptam asa ceva. Cine are simptome compatibile si covid la triaj nu este primit. La gradinite insa e prapad. Doamnele, ca sa nu se strice cu parintii, accepta orice mucos si vajnic tusitor. La privat e si mai groasa, ca acolo se plateste. Nu vii, nu platesti, nu furnizezi bani de salarii. Si atunci toata lumea e interesata sa ascunda sub pres: patronul ca sa nu ramana fara taxe, educatoarele fara salarii si parintii fara bone.

  8. Prima zi de scoala. Copii fara masti sau care le poarta pe barbie, inclusiv bolnavi (unii cu tuse, altii cu febra), discutii despre procentul vaccinarii cadrelor din scoala (ne scoate gradinita care are un procent de vaccinare de 90%, pentru ca invatamantul primar are 20% iar cel gimnazial 35%), colege invatatoare fara masca in timpul orelor (poarta masca doar pe holurile scolii), geamuri inchise (din cauza vesnicului curent), si doliul purtat cu mandrie de doua femei de serviciu, care dupa si-au impartit virusul la o nunta si-au ingropat mamele (amandoua), iar una si fratele.
    Scoala in format fizic = MOARTE.

    1. Noi suntem in online pentru ca ignorantele de femei de serviciu refuza vaccinul. De la experimente, 5 g si diavol, pana la ordinea mondiala, toate mi au trecut pe la urechi de la doamnele respective.

      1. Brad Molid, la cata mizerie strâng bietele femei de pe jos din clase dupa elevi si la cat desfunda wc-uri infundate etc, si asta pentru un salariu de mizerie, au dreptul sa decida daca sa se vaccineze sa nu pentru a-si pastra mizerabilul serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mădălina Turza, consilierul premierului: Este nevoie ca refugiații din Ucraina să devină independenți în România, să muncească, copiii să poată merge la școală și să devină parte din comunitatea noastră atât timp cât vor decide să rămână

Serviciile de urgență, de tip asistență la graniță, mâncare și haine, nu mai sunt suficiente, a declarat, vineri, consilierul de stat în cadrul cancelariei premierului, Mădălina Turza. Oficialul a spus…
Vezi articolul

Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer

Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat…
Vezi articolul
10 lei

Toți oamenii responsabili cu salarizarea profesorilor din școli și inspectorate, chemați la o videoconferință organizată luni, 27 noiembrie, de Ministerul Educației, pentru explicații despre modulul de plată a diferențelor salariale

Contabilii și personalul responsabil cu salarizarea din școli și inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) sunt convocați luni, 27 noiembrie, de la ora 10, la o videoconferință generală pe tema plății diferențelor salariale…
Vezi articolul