VIDEO Ministrul francez al educației, după asasinarea profesorului: Slujba profesorilor este cea mai importantă – să transmită copiilor noștri cunoștințele și valorile care sunt bunul nostru comun. Un atac asupra Republicii, pentru că Școala este coloana vertebrală a Republicii

1.322 de vizualizări
Ministrul francez al Educatiei, Jean-Michel Blanquer / Foto: Captura Facebook.com
“Acest profesor a fost asasinat pentru ceea ce a reprezentat: Republica. A fost asasinat pentru ceea ce întrupa: cunoștințele, în serviciul gândirii critice, adică în serviciul construirii unor cetățeni liberi și luminați, adică esența a ceea ce facem, atunci când predăm”. Așa a reacționat, la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, după ce, vineri, un profesor a fost decapitat într-o suburbie a Parisului, după ce le prezentase copiilor caricaturi cu Profetul Mahomed, la o oră despre libertatea de exprimare.

Într-un mesaj în care a condamnat atacul, ministrul a adus o odă muncii cadrelor didactice, pentru că munca acestora “este cea mai importantă: să transmită copiilor noștri cunoștințele și valorile care sunt bunul nostru comun”.

Profesorul respectiv “a fost asasinat pentru că preda un curs legat de unul dintre pilonii democrației: libertatea de expresie”, a continuat ministrul, arătând că acest act “ticălos și laș” este un “atac asupra Republicii, pentru că Școala este coloana vertebrală a Republicii. (…) Când unul dintre membrii săi devine țintă, întreaga instituție este atacată și când unul dintre membrii noștri devine țintă, întreaga instituție trebuie să reacționeze unitar, ferm, eficient și fidel valorilor care ne definesc.”

“Nu putem accepta această crimă josnică, în patria lui Voltaire, Beaumarchais, Eluard, în patria libertății presei, de la primele ziare la Charlie Hebdo. Nu putem accepta instrumentalizarea, deturnarea religiei spre distrugerea valorilor care ne definesc”, a spus ministrul Blanquer. Acesta le-a promis profesorilor și personalului școlar că autoritățile guvernamentale vor avea discuții cu toate părțile pentru a decide cum vor acționa în urma atentatului.

Mesajul ministrului Blanquer – integral aici:
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Francezii sunt niște cretini. Își bat joc de credința altora și apoi se lamentează. Ca valori , că democrație. Ce îi învăța profesorul pe elevi că libertatea de exprimare înseamnă să-ți bați joc de alții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce Virgil Păunescu, șeful centrului Oncogen, a anunţat că şi-ar fi administrat vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva coronavirusului și care nu a fost omologat: Riscul este ca toată această cercetare să fie declarată nulă

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara va face o anchetă internă după ce Virgil Păunescu, șeful Institutului de cercetare Oncogen, care se află în subordinea unităţii medicale, a anunţat că a creat…
Vezi articolul