Modelele de subiecte pentru BAC și Evaluare Națională au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educației la decizia Rovanei Plumb

1.151 de vizualizări
SURSA: GOV.RO

În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației anunța schimbarea structurii examenelelor de BAC și Evaluare Națională. La scurt timp, pe site-ul instituției apăreau modelele de subiecte cu 40% întrebări tip grilă. La finalul zilei, acestea au fost retrase la cererea ministrului interimar Rovanei Plumb, după cum a declarat chiar ea pentru europafm.ro

Astăzi, Rovana Plumb a explicat că a luat această decizie pentru a demara o serie de consultări cu ”Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar.”

”După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”, a mai susținut aceasta.

Surprinzător este însă faptul că decizia este promisă pentru ziua de mâine. ”Da, mâine vom ajunge la o concluzie în mod cert.”

Pe site-ul Ministerului a fost publicată oficial decizia de demarare a consultărilor, însă nu este precizată nicio dată.
Dacă vrei să dezvoltăm proiectul Edupedu și ești un susținător, ca și noi, al Educației, ne poți susține fie prin donații, fie prin platforma Patreon. Îți mulțumim!
Become a Patron!

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Ca sa intelegem pericolul testelor-grila la examenele nationale de limba romana, citez din replica ministrului interimar :
    “După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”. Intr-un text de nici doua randuri, d-na ministru interimar al ministerului educatiei a facut doua gresli gramaticale, un dezacord – “punctele de vedere a tuturor actorilor importanti”, si o cacofonie – “voi comunica care este…”. Asa vrem sa comunice si sa se exprime elevul de maine??? Unde este mult-clamatul ideal educational???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

VIDEO Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași: Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească / Pentru școala online “ar fi mai simplu să vedem obiectivele elevilor de acasă, cum învață ei mai bine și să venim cu altceva decât un spectacol la care ei să privească”

Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească, spune Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași, în cadrul conferinței hibrid SuperTeach, “Învățarea și…
Vezi articolul