Modelele de subiecte pentru BAC și Evaluare Națională au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educației la decizia Rovanei Plumb

1.272 de vizualizări
SURSA: GOV.RO

În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației anunța schimbarea structurii examenelelor de BAC și Evaluare Națională. La scurt timp, pe site-ul instituției apăreau modelele de subiecte cu 40% întrebări tip grilă. La finalul zilei, acestea au fost retrase la cererea ministrului interimar Rovanei Plumb, după cum a declarat chiar ea pentru europafm.ro

Astăzi, Rovana Plumb a explicat că a luat această decizie pentru a demara o serie de consultări cu ”Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar.”

”După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”, a mai susținut aceasta.

Surprinzător este însă faptul că decizia este promisă pentru ziua de mâine. ”Da, mâine vom ajunge la o concluzie în mod cert.”

Pe site-ul Ministerului a fost publicată oficial decizia de demarare a consultărilor, însă nu este precizată nicio dată.
Dacă vrei să dezvoltăm proiectul Edupedu și ești un susținător, ca și noi, al Educației, ne poți susține fie prin donații, fie prin platforma Patreon. Îți mulțumim!
Become a Patron!


2 comments
  1. Ca sa intelegem pericolul testelor-grila la examenele nationale de limba romana, citez din replica ministrului interimar :
    “După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”. Intr-un text de nici doua randuri, d-na ministru interimar al ministerului educatiei a facut doua gresli gramaticale, un dezacord – “punctele de vedere a tuturor actorilor importanti”, si o cacofonie – “voi comunica care este…”. Asa vrem sa comunice si sa se exprime elevul de maine??? Unde este mult-clamatul ideal educational???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Articol realizat în cadrul proiectului MINT, dezvoltat de Fundația Terre des Hommes România

Ghidul unui copil nou venit în România, program care poate fi folosit și de profesori. Cum au ajuns câțiva tineri români să fie mentori pentru copii imigranți – interviu cu Rodica Novac, project manager Terre des hommes Romania

Ce i-ați spune despre țara voastră unui copil care acum ajunge în România pentru prima dată? Unele dintre cele mai importante nevoi ale copiilor imigranți sunt acelea de a se…
Vezi articolul