Bacalaureat 2019 Evaluare Națională 2019 Știri

Modelele de subiecte pentru BAC și Evaluare Națională au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educației la decizia Rovanei Plumb

Citire în 1 min

În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației anunța schimbarea structurii examenelelor de BAC și Evaluare Națională. La scurt timp, pe site-ul instituției apăreau modelele de subiecte cu 40% întrebări tip grilă. La finalul zilei, acestea au fost retrase la cererea ministrului interimar Rovanei Plumb, după cum a declarat chiar ea pentru europafm.ro

Astăzi, Rovana Plumb a explicat că a luat această decizie pentru a demara o serie de consultări cu ”Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar.”

”După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”, a mai susținut aceasta.

Surprinzător este însă faptul că decizia este promisă pentru ziua de mâine. ”Da, mâine vom ajunge la o concluzie în mod cert.”

Pe site-ul Ministerului a fost publicată oficial decizia de demarare a consultărilor, însă nu este precizată nicio dată.
Dacă vrei să dezvoltăm proiectul Edupedu și ești un susținător, ca și noi, al Educației, ne poți susține fie prin donații, fie prin platforma Patreon. Îți mulțumim!
Become a Patron!

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

O fabrică din Kosovo, transformată într-o şcoală modernă, cu grădiniţă şi cantină, plus terenuri de sport interioare în doar un an

Mihai Peticila

MAI: În 6.365 de şcoli din România nu este asigurată paza şi protecţia elevilor nici cu paznic, nici prin camere video

Mihai Peticila

Unul din trei elevi de la oraş suferă de boli cronice – cea mai mare rată din ultimi 10 ani, raport INSP. Cele mai frecvente afecţiuni

Mihai Peticila

1 comentariu

Gabriela Constantinescu 2 noiembrie 2018 at 02:43

Ca sa intelegem pericolul testelor-grila la examenele nationale de limba romana, citez din replica ministrului interimar :
“După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”. Intr-un text de nici doua randuri, d-na ministru interimar al ministerului educatiei a facut doua gresli gramaticale, un dezacord – “punctele de vedere a tuturor actorilor importanti”, si o cacofonie – “voi comunica care este…”. Asa vrem sa comunice si sa se exprime elevul de maine??? Unde este mult-clamatul ideal educational???

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.