Momsi, aplicație gratuită pentru mamele refugiate

146 de vizualizări
Foto: © Nenitorx | Dreamstime.com
O aplicație pentru mamele refugiate a fost realizată de românul Ionuț Turlea, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul aplicației Momsi este încurajarea mamelor din aceeași zonă să se cunoască, să se ajute una pe alta, să schimbe între ele lucruri de-ale lor sau de-ale copiilor, după cum se arată în comunicat.

În acest mod, Momsi facilitează crearea de micro-comunități în funcție de proximitate și încurajează interacțiunile în viața reală.

  • Aplicația este gratuită, nu conține reclame, poate fi descărcată de aici. Este disponibilă în România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova. 

Principalele probleme pe care le resimt mamele sunt izolarea și lipsa de sprijin în viața de zi cu zi, iar aplicația vine în întâmpinarea acestor provocări, conform sursei menționate. Concret, mamele setează în aplicație locul în care se află și vârsta copilului, iar aplicația le oferă sugestii de alte mame din apropiere, cu copii de vârstă similară și interese comune.

„Misiunea noastră este să transformăm modul în care ne raportăm la maternitate: să facilităm sprijinul de care mamele au nevoie în viața de zi cu zi, sa le ajutăm să iasă din izolarea și rutina zilnică, să le salvăm timp, energie și bani.” spune Ionuț Țurlea, fondator și CEO.

Manifestul Momsi:

Confidențialitatea datelor: Suntem vehemenți în privința confidențialității datelor. Datele tale rămân datele tale. Nu le împărtășim cu terțe părți. Fără reclame.

Folosește-o doar când ai nevoie: Aplicațiile și produsele digitale sunt menite să ne ajute, nefiind centrul vieții cuiva. Momsi este acolo când ai nevoie și te așteaptă când nu ai nevoie.

Nicio mamă singură: Se zice că e nevoie de un sat să crești un copil. Ne dorim ca Momsi să fie locul în care fiecare mamă să își creeze propriul sat, care să o ajute să își crească copilul.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Telenovela de la Colegiul Șincai din București continuă. Proba de interviu pentru postul de director, reprogramată pe ultima sută de metri, după ce concursul fusese suspendat la sfârșitul lunii trecute. Ce se întâmplă în cazul candidatei deja respinse, dar retrimisă la interviu?

Interviurile pentru postul de director la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București figurează ca “reprogramate” într-un document publicat luni seară pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Procedurile urmează să…
Vezi articolul

Ligia Deca spune că Ministerul Educației a fost ineficient în a asigura decontul nevetei elevilor și susține gratuitatea / Sorin Ion: CCR a declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență 50, cea care prevedea decontul, pentru că era în contradicție cu sintagma gratuitate pentru elevi

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că decontul navetei elevilor este considerat nesustenabil: „Problema este că niciodată nu putea exista predictibilitate bugetară, în sensul în care, chiar dacă noi estimam…
Vezi articolul