O casă din 1800, care l-a găzduit pe Regele Carol I, oprită de la demolare după ce un profesor s-a urcat pe ziduri

1.498 de vizualizări
Foto: Ziarul de pe net
Lucrările de demolare a unei clădiri din municipiul Fălticeni au fost oprite, luni, după ce un profesor, Ion Ilișescu, a recurs la un gest extrem și s-a urcat pe zidurile acesteia, relatează Monitorul de Suceava.

Este vorba despre demolarea Casei Morțun, din municipiul Fălticeni, construită în anii 1800, clădire în care a funcționat și un dispensar uman, dar care l-a găzduit și pe Regele Carol I și a fost considerată cea mai cochetă casă din oraș timp de mulți ani.

În timp ce o firmă suceveană lucra la demolarea clădirii, profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe unul dintre zidurile rămase în picioare în semn de protest față de decizia autorităților cu privire la acest imobil.

La fața locului au ajuns, rând pe rând, un echipaj de poliție și un reprezentant al primăriei, care au încercat să-l convingă profesor să coboare de pe zidurile clădirii. Discuțiile nu au avut nici un succes până în momentul în care profesorului Ion Ilișescu nu i s-a prezentat un ordin de sistare temporară a lucrărilor, semnat de primar.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. La noi se demoleaza cladirile istorice in prostie.
    Nu ne-a ajuns ca fiecare oras din Romania a ajuns o colonie de cutii de chibrituri multumita lui Ceausescu, mai si demolam ce ne-a ramas.
    Cine a crescut in cartierele istorice din Bucuresti tine minte cum strazi intregi de case au fost demolate iar in locul lor, au aparut blocuri de apartamente de 6-7 etaje, fix in mijlocul capitalei!
    Sa ne fie rusine, ne distrugem propria istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, ministerul pregătește un set de măsuri

În momentul de față nu se pune problema ca elevii și studenții să repete anul școlar sau universitar, subliniază ministrul Educației într-o declarație la Realitatea Plus. Întrebată care este „scenariul…
Vezi articolul

Din 10 iunie, INML nu mai eliberează certificate de virginitate la cerere / Decizia directorului Institutului de medicină legală București vine după ce societatea civilă a atras atenția asupra acestei testări condamnate de OMS și care încă se practică în centre județene de medicină legală și la INML

INML nu mai eliberează începând cu 10 iunie certificate de virginitate la cerere, indiferent de vârstă, potrivit unei note semnate de directorul INML George Cristian Curcă, și postate de Diana…
Vezi articolul