O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj a câștigat Competiția de Inginerie Seismică. În concurență cu ei au fost și studenți de la Berkeley și Politehnica din California, SUA

299 de vizualizări
Foto: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Facebook.com
O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a obținut primul loc la Competiția de Inginerie Seismică, desfășurată în perioada 27 iunie – 1 iulie în Salt Lake City, statul Utah, Statele Unite ale Americii, anunță instituția de învățământ superior într-o postare pe Facebook.

În cadrul Undergraduate Seismic Design Competition 2022, în română Competiția de Inginerie Seismică, au concurat 32 de echipe de la universități din SUA și din întreaga lume. Competiția este organizată anual în SUA de către EERI – Institutul de Inginerie în Cercetare Seismică, organizație non-profit care reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și studenți care studiază inginerie civilă, se arată în descrierea acestei asociații de peste Ocean.

Echipa studenților clujeni a participat la Undergraduate Seismic Design Competition 2022 alături de studenți americani de la marile universități americane Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York și Toronto, potrivit sursei citate. Mai este un loc obținut de studenți români. Este vorba despre locul III care a fost revendicat de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Acești au primit, în seara aceasta, și felicitări din partea ministrului Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook: “Felicitări Universității Tehnice din Cluj-Napoca și echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenților clujeni – locul 1, înaintea unor echipe din universități mondiale de top – sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea!

Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București, pentru locul 3. Între cele două universități românești s-a clasat Cornell University. După UTCB s-au clasat marile universități tehnice din California – Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume! Multe felicitări și mult succes!”, a transmis oficialul.

Ce au avut de făcut studenții

“Fiecare echipă a proiectat un model complex de clădire înaltă din lemn de balsa [n. red. arbore tropical cu lemn ușor] care va fi testat pe o masă vibrantă. Echipele de studenți sunt evaluate în funcție de prezentarea orală a proiectului, de posterul rezumativ, de designul arhitectural al modelului, de capacitatea lor de a se încadra în criteriile și constrângerile de proiectare, de predicția analitică a performanței modelului și de răspunsul modelului lor în timpul testării pe masa de scuturare / vibrantă”, potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul concursului.

Obiectivele concursului sunt promovarea studiului ingineriei seismice în rândul studenților de la nivel universitar, dar și “să ofere studenților de la licență în domeniul ingineriei civile posibilitatea de a lucra la un proiect practic de proiectare și construcție a unei clădiri cu cadre rentabile care să reziste la solicitări seismice”, conform aceleiași surse. Un alt obiectiv este și “promovarea activităților EERI în rândul studenților de la inginerie civilă, precum și al publicului larg, și încurajarea participării internaționale la aceste activități”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicio universitate din Uniunea Europeană în top 15 Academic Shanghai Ranking 2022, condus și anul acesta de Harvard University, ca în ultimii 20 de ani / Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, singura prezență românească în top, pe locurile 801 – 900

În top 10 Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022, lansat azi de Shanghai Ranking Consultancy, doar două universități sunt britanice, restul fiind americane. Prima universitate din Uniunea Europeană clasată…
Vezi articolul

Politehnica București și Universitatea din Pitești au semnat contractul de fuziune. Discuții cu încă cinci instituții de învățământ superior, din București și din țară, pentru aderarea la noua universitate, care urmează să fie stabilită prin lege

Peste 40.000 de studenți și circa 3.600 de angajați, dintre care aproape 2.000 de cadre didactice ar urma să aibă, pe baza datelor actuale, viitoarea Universitate Națională de Știință și…
Vezi articolul

Universitatea “Babeș-Bolyai” reia, în toamnă, cursurile cu prezența fizică pentru studenții vaccinați, care au trecut prin boală sau care se testează regulat. Ceilalți participă online

Studenții Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca vor putea participa fizic la cursuri din octombrie, când va începe noul an universitar, dar numai în anumite condiții. Anume, dacă sunt vaccinați împotriva…
Vezi articolul