O primă mare universitate din SUA își avertizează studenții și profesorii că predarea normală e posibil să nu înceapă nici la toamnă

7.253 de vizualizări
Sursa: Facebook / Boston University
Universitatea din Boston este printre primele mari instituții de învățământ superior din SUA care își anunță studenții și profesorii să se pregătească pentru posibilitatea ca predarea față în față să nu înceapă nici la toamnă, în noul an universitar, sau să se desfășoare complet diferit, în contextul epidemiei Covid-19, potrivit Times Higher Education. Nu a fost luată o decizie, dar site-ul îl citează pe președintele universității, Robert A. Brown, potrivit căruia avertismentul este doar o abordare realistă, necesară pentru ca activitatea în viitorul an să fie planificată adecvat.

Publicația îl citează pe Brown, fost administrator al Massachusetts Institute of Technology (tot din Boston), spunând că pentru o mai bună pregătire înaintea noului an, e bine ca studenții și personalul să se aștepte la schimbări mari sau chiar la oprirea în continuare a cursurilor față în față. El admite că această perspectivă nu e una menită să liniștească, într-un moment în care studenții, personalul și întreaga societate doresc ca lucrurile să revină la normal.

Robert Brown spune, conform sursei citate, că, luând în considerare chestiuni precum folosirea clanțelor sau a toaletelor comune, cei care fac planificarea vor fi nevoiți să se întrebe ce nivel de răspândire a infecțiilor este acceptabil, până la apariția unui vaccin, pentru că “nivelul nu va fi zero”.

Times Higher Education arată că cele mai multe universități americane sunt încă măcinate de provocările impuse de trecerea întregii activități în online, în această primăvară, ele vorbind în termeni generali, încă, despre ce se va întâmpla la toamnă.

Este dat exemplul celei mai bogate universități din SUA, Harvard, care s-a alăturat instituțiilor care au înghețat cheltuielile, au oprit angajările și au redus salariile conducerii.

Robert Brown afirmă că nu poate nici el prezice cum va arăta semestrul din toamnă, dar apreciază că universitățile americane ar putea explica mai bine ce nu este posibil în acest moment și care ar fi unele opțiuni de viitor.


3 comments
  1. Buna postarea asta, imediat dupa cea cu dragalasa inspectoare de Bucuresti – cine si a cui ruda o fi ea – care anunta reinceperea cursurilor maine, online, cel putin la nivel de capitala. Stie dansa, MEN sau oricine in tara asta CATI copii si UNDE si CUM au beneficiat ei de cursuri online pe bune? CINE a tinut cursurile acelea, avand in vedere faptul ca profesorii nostri “buni” tare habar nu au de utilizarea inaltei tehnologii pe care pana ieri au hulit-o cat au putut! Iar ne furam singuri caciula! Iar vrem sa fim noi mai cu mot! Periculos si pagubos mod de a incurca itele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Proiectul Legii Deca, măsuri de contrareformă în educație: Noi funcții de conducere a universităților ar urma să poată fi create de senate, pe “modelul Marga”, pentru “parcarea” rectorilor care vor să-și mențină influența fără să se mai expună unui nou mandat

Senatele universităților din România ar urma să poată înființa noi funcții de conducere a instituțiilor de învățământ superior, pe lângă funcțiile de rector, prorector, director administrativ, decan, prodecan, director de…
Vezi articolul

Studenți și absolvenți de la Jurnalism care și-au manifestat sprijinul pentru profesorul acuzat de comportament abuziv sunt indicați drept autori generici ai unei “anchete” anonime ce încalcă regulile minime din jurnalism / Textul îl apără pe respectivul profesor și acuză alte “interese”

O “anchetă” fără autori declarați, prezentată drept “scrisoare deschisă” și atribuită unui grup de câteva zeci de studenți și alte sute de absolvenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării…
Vezi articolul
Ghidul candidatului în SRI, publicat de Facultatea de Filosofie a Universității din București / Foto: SRI.ro

Facultatea de Filosofie de la Universitatea din București își anunță propriii studenți că pot face carieră în SRI: instituția de învățământ a publicat anunțul Serviciului Român de Informații de recrutare de ofițeri operativi și analiști

Studenții Facultății de Filosofie a Universității din București sunt anunțați oficial de instituția de învățământ superior că își pot începe o carieră în Serviciul Român de Informații (SRI). Facultatea de…
Vezi articolul