O primă mare universitate din SUA își avertizează studenții și profesorii că predarea normală e posibil să nu înceapă nici la toamnă

7219 citiri
Sursa: Facebook / Boston University
Universitatea din Boston este printre primele mari instituții de învățământ superior din SUA care își anunță studenții și profesorii să se pregătească pentru posibilitatea ca predarea față în față să nu înceapă nici la toamnă, în noul an universitar, sau să se desfășoare complet diferit, în contextul epidemiei Covid-19, potrivit Times Higher Education. Nu a fost luată o decizie, dar site-ul îl citează pe președintele universității, Robert A. Brown, potrivit căruia avertismentul este doar o abordare realistă, necesară pentru ca activitatea în viitorul an să fie planificată adecvat.

Publicația îl citează pe Brown, fost administrator al Massachusetts Institute of Technology (tot din Boston), spunând că pentru o mai bună pregătire înaintea noului an, e bine ca studenții și personalul să se aștepte la schimbări mari sau chiar la oprirea în continuare a cursurilor față în față. El admite că această perspectivă nu e una menită să liniștească, într-un moment în care studenții, personalul și întreaga societate doresc ca lucrurile să revină la normal.

Robert Brown spune, conform sursei citate, că, luând în considerare chestiuni precum folosirea clanțelor sau a toaletelor comune, cei care fac planificarea vor fi nevoiți să se întrebe ce nivel de răspândire a infecțiilor este acceptabil, până la apariția unui vaccin, pentru că “nivelul nu va fi zero”.

Times Higher Education arată că cele mai multe universități americane sunt încă măcinate de provocările impuse de trecerea întregii activități în online, în această primăvară, ele vorbind în termeni generali, încă, despre ce se va întâmpla la toamnă.

Este dat exemplul celei mai bogate universități din SUA, Harvard, care s-a alăturat instituțiilor care au înghețat cheltuielile, au oprit angajările și au redus salariile conducerii.

Robert Brown afirmă că nu poate nici el prezice cum va arăta semestrul din toamnă, dar apreciază că universitățile americane ar putea explica mai bine ce nu este posibil în acest moment și care ar fi unele opțiuni de viitor.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Buna postarea asta, imediat dupa cea cu dragalasa inspectoare de Bucuresti – cine si a cui ruda o fi ea – care anunta reinceperea cursurilor maine, online, cel putin la nivel de capitala. Stie dansa, MEN sau oricine in tara asta CATI copii si UNDE si CUM au beneficiat ei de cursuri online pe bune? CINE a tinut cursurile acelea, avand in vedere faptul ca profesorii nostri “buni” tare habar nu au de utilizarea inaltei tehnologii pe care pana ieri au hulit-o cat au putut! Iar ne furam singuri caciula! Iar vrem sa fim noi mai cu mot! Periculos si pagubos mod de a incurca itele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

ASE București vrea să reia construcția clădirii de sticlă, de 7 etaje, lipită de monumentul istoric Casa Nanu-Muscel, oprită cu scandal în 2016. PROIECT HG: Banii vin și de la minister, iar cheltuielile cresc cu 24% din cauza OUG 114

Academia de Studii București și Ministerul Educației reiau demersurile pentru construirea unei clădiri cu o înălțime de 7 etaje și fațadă de sticlă în centrul Bucureștiului, la Piața Romană. Potrivit…
Vezi articolul