O regiune din Elveţia ridică obligativitatea purtării măştii în şcolile care au participat la testarea în masă

254 de vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
Elveţia s-a alăturat statelor care oferă privilegii celor care se conformează măsurilor anti-COVID19, după ce o regiune elveţiană a permis elevilor de clasele a V-a şi a VI-a să nu mai poarte măşti dacă şcolile lor au participat la testarea în masă, transmite Agerpres.

Măsura se va aplica din 12 aprilie în Grisons, la graniţa cu Italia, unde autorităţile au introdus obligativitatea purtării măştii pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a în februarie, la scurt timp după ce angajaţii din hotelurile de lux din St. Moritz au dat rezultate pozitive la COVID-19.

De atunci, Grisons a lansat testarea în masă pentru COVID-19, inclusiv în şcoli, şi a anunţat că elevii din 95% din instituţiile care au participat la testare ar trebui să poată să nu mai poarte măşti.

„Decizia se bazează pe influenţa pozitivă a strategiei de testare la nivel de canton. Prin testarea săptămânală în şcoli, am avut acces la un instrument care poate identifica rapid cazurile COVID-19 şi întrerupe lanţul infecţiei”, au anunţat autorităţile din Grisons într-un comunicat.

Cu toate acestea, în Grisons purtarea măştii continuă să fie obligatorie pentru profesori şi pentru elevii începând din clasa a VII-a. Alte regiuni din Elveţia, inclusiv în Zurich, unde şcolile nu participă în general la testarea în masă, cer în continuare purtarea măştii pentru elevi, începând din clasa a IV-a.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Premierul Ciucă: ”Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant”

O colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost anunțată marți, printr-un comunicat transmis de Guvernul României, scrie G4Media.ro. Premierul Nicolae…
Vezi articolul

Învățător înregistrat când țipă și își amenință elevii de clasa a II-a, după ce anul trecut a fost acuzat de lovirea unei eleve. Inspectoratul anunță concedierea profesorului, care este consilier județean PNL Iași și desemnat de liberali în conducerea școlii

Înregistrări în care învățătorul Constantin Șerban din Iași se aude cum țipă la copiii de-a II-a din clasa sa și îi amenință au fost făcute publice de părinții unuia dintre…
Vezi articolul