O regiune din Elveţia ridică obligativitatea purtării măştii în şcolile care au participat la testarea în masă

235 de vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
Elveţia s-a alăturat statelor care oferă privilegii celor care se conformează măsurilor anti-COVID19, după ce o regiune elveţiană a permis elevilor de clasele a V-a şi a VI-a să nu mai poarte măşti dacă şcolile lor au participat la testarea în masă, transmite Agerpres.

Măsura se va aplica din 12 aprilie în Grisons, la graniţa cu Italia, unde autorităţile au introdus obligativitatea purtării măştii pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a în februarie, la scurt timp după ce angajaţii din hotelurile de lux din St. Moritz au dat rezultate pozitive la COVID-19.

De atunci, Grisons a lansat testarea în masă pentru COVID-19, inclusiv în şcoli, şi a anunţat că elevii din 95% din instituţiile care au participat la testare ar trebui să poată să nu mai poarte măşti.

„Decizia se bazează pe influenţa pozitivă a strategiei de testare la nivel de canton. Prin testarea săptămânală în şcoli, am avut acces la un instrument care poate identifica rapid cazurile COVID-19 şi întrerupe lanţul infecţiei”, au anunţat autorităţile din Grisons într-un comunicat.

Cu toate acestea, în Grisons purtarea măştii continuă să fie obligatorie pentru profesori şi pentru elevii începând din clasa a VII-a. Alte regiuni din Elveţia, inclusiv în Zurich, unde şcolile nu participă în general la testarea în masă, cer în continuare purtarea măştii pentru elevi, începând din clasa a IV-a.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea fondului de burse, bani pentru dotări în universități, subvenții mai mari pentru cămine și sprijin pentru centrele de orientare în carieră

Creșterea fondului de burse și a subvenției pentru cămine, o subvenție pentru centrele de orientare în carieră și bani pentru îmbunătățirea dotărilor din Universități sunt printre principalele cereri ale Alianței…
Vezi articolul