O universitate, chiar dacă este într-o localitate cu scenariul roșu, poate decide activitate cu prezență fizică, anunță Ministrul Educației

6.977 de vizualizări
Sorin Cimpeanu / Foto: Facebook.com
O universitate, chiar dacă este într-o localitate cu scenariul roșu, poate decide activitate cu prezență fizică, a declarat ministrul Educației la Realitatea TV. Acesta a spus că decizia se ia în baza autonomiei universitare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că “decizia vine în paralel cu răspunderea”, în cazul universităților.

“O universitate, chiar dacă este într-o localitate cu scenariul roșu, poate să decidă activitate cu prezență fizică.

Universitățile, pe baza autonomiei universitare, au decizie totală în a decide în ce mod vor funcționa în al II-lea semestru”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că din 8 februaria anumite majoritatea școlilor se vor redeschide, iar despre universități a spus că “având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul”.

Sorin Cimpeanu / Foto: Facebook.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Nu înțeleg. Autonomia universitară presupune că nu te supui regulilor pe care trebuie să le respecte chiar și un proprietar de restaurant? Decizia vine în paralel cu răspunderea…adică?

  2. Adică în baza autonomiei universitare, o universitate te poate omorî! Păi așa și restaurantele sunt independente, de ce n-ar deschide și ele în scenariul roșu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția Facultății de Filosofie la protestele generate de o conferință la care au fost invitați Petre Roman și Teodor Brateș: Evenimentul nu a fost organizat de facultatea noastră

Facultatea de Filosofie a Universității din București ia poziție “în legătură cu invitarea domnilor Petre Roman și Teodor Brateș la un curs desfășurat în cadrul facultății”. Evenimentul “reprezintă inițiativa personală a…
Vezi articolul