OFICIAL Schimbări la admiterea la liceu 2020: Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică ordinul care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5

Foto: Pixabay.com

Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică ordinul care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5. Edupedu.ro a publicat în exclusivitate, în această dimineață, informația că Ministerul a finalizat acest proiect de ordin, care scoate media 5 ca limită pentru înscrierea la liceu.

Proiectul de ordin lansat acum în dezbatere publică prevede o singură condiție pentru elevii care vor să urmeze liceul, la prima repartizare computerizată după Evaluarea Națională din vară: să fi susținut examenele Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a.

Descarcă de aici Proiectul care modifică ordinul cu regulile admiterii la liceu 2020, publicat astăzi în dezbatere publică de Ministerul Educației:

PROIECT Ordin modificare a admiterii la liceu 2020-2021

Amintim că Daniel Breaz a stabilit la finalul lunii august, ca ministru interimar la Educație, ca învățământul profesional să fie obligatoriu pentru elevii care ar fi obținut o medie de admitere sub 5, după Evaluarea Națională.

Metodologia de admitere la liceu în vigoare în acest moment – cum arată articolul 2, alineatul 10:

Metodologia de admitere la liceu în vigoare în acest moment, aprobată prin Ordinul nr. 4948/2019 semnat de fostul ministru interimar Daniel Breaz, prevede următoarele, la articolul 2, alineatul 10:

Foto: Monitorul Oficial
Citește și:

 

Exit mobile version