VIDEO Orban: Vom găsi soluțiile potrivite pentru ca elevii din Republica Moldova care trebuie să dea Bac-ul în România să poată să susțină examenul

Ludovic Orban / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
”Vom găsi soluțiile potrivite și pentru elevii din Republica Moldova, ca să-și poată da examenul de Bacalaureat”, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști, într-o conferință de presă, ce soluții are România pentru situația celor câteva mii de elevi din Republica Moldova care sunt la liceu și care trebuie să dea Bacalaureatul luna viitoare la liceele din România la care învață.

Întrebare: Sunt cateva mii de elevi din Republica Moldova care ar trebui să dea Bac-ul în România și nu au cum să ajungă la cămine, că sunt închise, iar dacă vin în România trebuie să stea 14 zile în carantina. Ce faceți pentru ei?

Ludovic Orban: Vom găsi soluțiile potrivite și pentru elevii din Republica Moldova, ca să-și poată da examenul de Bacalaureat.

Întrebare: Concret, ce soluții?

Ludovic Orban: Nu-mi place să vorbesc pe teme pe care nu sunt pregătit, în care nu s-a făcut o analiză și nu s-au găsit încă soluțiile”.

Potrivit punctului 14 din Anexa la Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență în perioada stării de alertă „se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități”.

Ludovic Orban / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate