(P) Elevii cu vârste între 10 și 14 ani pot transforma timpul petrecut în fața ecranelor în timp investit în viitor prin programul SuperCoders by Orange, care lansează o nouă ediție cu super premii

3.877 de vizualizări
Foto: Orange – SuperCoders 2021
Educația digitală este mai importantă ca niciodată, acum când copiii petrec din ce în ce mai mult timp în mediul online. Orange România dă startul ediției cu numărul opt a programului de educație digitală SuperCoders și invită copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din toată țara să își dezvolte gratuit abilitățile digitale. Ca de fiecare dată, micii coderi vor crea povești noi și vor avea oportunitatea de a câștiga super premii.

Organizat în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, SuperCoders va cuprinde trei etape: Caravana, Concursul național și Academia. Noutatea de anul acesta o reprezintă extinderea abilităților digitale pe care proiectul își propune să le dezvolte, de la programare către alte aptitudini digitale care cuceresc din ce în ce mai mult teren, cum ar fi: game design, vlogging sau editarea video.

De 8 ani, prin SuperCoders, Orange își propune să convertească timpul petrecut de cei mici în fața ecranului în timp investit în viitorul lor. Așa cum sfera activităților pe care le desfășuram în mediul online se extinde an de an, și competentele copiilor devin din ce în ce mai diverse. Cei înscriși în ediția de anul acesta vor putea să descopere cum îți poți transforma pasiunea în meserie în mediul online, să codeze pentru a-și dezvolta competențe pentru viitor și să se distreze, pentru că lumea digitală are nevoie de povești și creativitate”, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.

Prima etapă a programului, Caravana SuperCoders, oferă elevilor oportunitatea de a afla poveștile de succes ale celor care le-au devenit modele prin activitatea lor în online. Printre mentori se află Creative MonkeyzEdi Brandabura sau Sebastian Dobrincu. Astfel, toți cei care doresc să afle mai multe informații despre teme precum game design, vlogging sau editarea video, dar și programare în Scratch, sunt invitați să se înscrie la Atelierele online.

Odată ce se vor familiariza cu Scratch, copiii vor putea să creeze propriile povești interactive pentru a se înscrie în cea de-a doua etapă a SuperCoders, Concursul Național. Pe lângă posibilitatea de a-și imagina propriile povești și animații, copiii vor putea câștiga unul dintre cele 50 de locuri în Academie, dar și super premii. Academia, ultima etapă a programului, reprezintă un modul avansat de programare pentru copii, în cadrul căruia vor învăța noțiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri online.

Înscrierile în Concursul Național sunt până pe 18 noiembrie, ora 23:59. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Despre Super Coders

Programul SuperCoders a început în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul dea promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Până acum, peste 3.300 de copii din toată țara au beneficiat de experiența participării în program, dintre care 900 doar în 2020.

Mai multe detalii despre calendarul atelierelor, înscrieri și concurs, dar și despre provocările adresate copiilor sunt disponibile în cadrul platformei #PentruMâine.


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Partenerul ideal pentru o învățare eficientă. Elevii și profesorii pot să desfășoare o activitate de învățământ din ce în ce mai eficientă prin utilizarea soluțiilor tehnologice moderne (P)

Dell este lider pe piața educației și deservește peste 400.000 de școli și 14.000 de colegii și universități din întreaga lume, oferind soluții complete pentru studenți, profesori și cercetători. Crearea…
Vezi articolul

Școala viitorului: o școală cu un sistem intern digitalizat, eficientă şi transparentă, o școală incluzivă, versatilă şi conștientă de schimbările inerente, o școală în care să primeze ajutorul reciproc, formarea pe tot parcursul vieții, empatia – Interviu cu Laura Cârstea, directoarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Iași (P)

Este primul liceu care a promovat şi implementat învățământul dual în Iași, pe specializarea „comerciant-vânzător”, iar gradul de promovare la examenul de Bacalaureat în 2021 a fost de 95,58%, an…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul