Părinții trebuie să își dea acordul pentru testarea elevilor, se vor face teste rapide in școli, anunță Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Testarea se va face și pentru cadrele didactice care au simptome

6.131 de vizualizări
Părinții trebuie să își dea acordul pentru testarea elevilor, se vor face teste rapide in școli, anunță Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății într-o conferință de la Ministerul Educației.

Redăm declarația:

 • Părinții trebuie să își exprime acordul pentru testare.
 • Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea in siguranță.
 • Pentru copii, un mesaj: e important că încep școala și sunt convins că majoritatea dintre ei sunt fericiți pentru lucrul ăsta.
 • Este esențial să poarte măștile, să aibă grijă la igiena mâinilor și să păstreze distanța
 • Fiecare dintre ei poate fi un mic erou, dacă respectă regulile.
 • Testarea se va face pentru cadrele didactice care au simptome, pentru copiii care au simptome, după aplicarea protocolului de izolare.
 • Se va face în cabinete medicale sau în izolator.
 • Când un copil este testat pozitiv, urmează o anchetă epidemiologică condusă de DSP de acolo și va fi nevoie de colaborarea cu conducerea unității de învățământ.
 • Asta înseamnă că acei colegi care au interacționat cu copilul testat pozitiv vor fi testați de asemenea dacă există consimțământul familiei.
 • Dacă nu există consimțământul, se va lua legătura cu medicul de familie.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


4 comments
 1. Ministerul nu stie sa implementeze sistemul hibrid. Domnilor, sistemul hibrid functioneaza doar daca mai angajati profesori care sa predea in paralel pentru cei de acasa. Asa se face de exemplu in Statele Unite ale Americii, in New York. O alta varianta ar fi ca disciplinele de examen (matematica, romana, fizica, informatica, etc) sa fie predate la scoala, iar celelalte in sistem online. Asta este singura modalitate, nu va mai ascundeti in spatele ecranelor! Ce se intampla cu clasele cu 38 de lelevi? Nu mai zicem nimic?

 2. Sa spună ce doresc, acordul meu nu îl vor avea să îmi izoleze copilul în aceeași încăpere cu alți copii cu simptome (oricare dintre ei nu este pozitiv deja…are “șanse” mari să ia virusul). Eu îl preiau imediat (dacă va fi cazul) și voi contacta medicul de familie pentru îndrumare.
  Acordul fiecărui părinte pentru începerea școlii și menținerea în săli cu un caz deja pozitiv în clasă și până la pragul ÎNREGISTRAT de 6 cazuri la 1000 de locuitori nu l-au solicitat, fiindcă nu se mai ajungea la cel cu testarea la grămadă, de către Dumnezeu știe cine și cum.
  Nu se poate cu de toate, domnilor miniștrii! Și nu ne mai șantajați emoțional că “părinții vor tria, părinții au responsabilitatea morală”, fiindcă părinții pot fi de multe feluri, dar NUMAI d-voastră sunteți cei care ați hotărât așa și nu altfel.
  Da, tocmai că unii dintre copii se vor bucura așa de tare încât…se vor îmbrățișa înainte sau după ore, când nu ii văd cadrele didactice, care în afară de a le atrage atenția..oricum nu au ce să facă. Iar la clasa a III-a și a IV-a mulți copii merg singuri la școală, nesupravegheați și care vrea să fie “mic erou” nu poate de părinții și bunicii celor foarte mici, care stau grămadă la poartă (ca și când nu ar exista o pandemie), blocând intrarea, iar în felul asta copilul meu este nevoit să se frece (la propriu!) de mulți pentru a intra în curtea școlii.
  Pentru toate astea ne cere cineva acordul? Ah, pentru astea avem doar responsabilitatea dacă ceva nu iese cum visați d-voastră pentru o lume utopică, nu făcută din indivizi imperfecți.

 3. De ce trebuia să ne complicăm în așa hal? Cu atâtea riscuri? Nu se întâmpla nimic dacă se continua cu școala online, pentru clasele V-XII. Cei mici au nevoie să meargă fizic, acolo riscul nu ar fi fost atât de mare, ei au contact doar cu învățătoarea. Dar așa se va ajunge inevitabil la păgubosul sistem hibrid, pentru că vor fi doi-trei elevi în fiecare clasă cu probleme mai mult sau mai puțin reale care vor solicita online. Profesorul nu va putea să lucreze eficient nici cu ei nici cu cei din clasă. În plus, sunt elevi de liceu care fac naveta din zone rurale, unele cu incidență ridicată de covid. Cu ei ce facem?

  1. Nu se va face nicio testare, ca și până acum.Scapă cine poate! Bine că s-au imunizat aleșii… Specimenele de genul lor sunt de neînlocuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Focarul cu noua tulpină de virus de la Școala 28 din Capitală a plecat de la un îngrijitor, apoi au urmat directorul și directorul adjunct, spune ministrul Educației: “Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”

“Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV, în legătură cu focarul de noua tulpină de coronavirus…
Vezi articolul

Consiliul elevilor, “îngrijorat” de schimbarea regulilor de funcționare a școlilor în funcție de pragul de 6 la mie: fără analiza reală a situației din teritoriu, decizia nu va fi în beneficiul elevilor

Consiliul Național al Elevilor (CNE) și-a exprimat “îngrijorarea”, miercuri, față de planurile de modificare a legislației privind funcționarea școlilor după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori, într-o…
Vezi articolul