Patru programe noi pentru elevii din învățământul cu predare în limba maghiară, aprobate de Ministerul Educației

3.310 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației a aprobat patru programe școlare noi pentru clasa a IX-a și a XI-a, pentru elevii din școlile și secțiile cu predare în limba maghiară, se arată în Ordinul ministrului educației nr. 5.153/2021, publicat vineri în Monitorul Oficial. Mai jos, lista programelor școlare noi aprobate:

Art. 1. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera teoretică — ciclul inferior al liceului, Trunchiul comun (TC) și curriculumul diferențiat (CD) pentru clasa a IXa, prevăzută în anexa nr. 1.

Art. 2. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera tehnologică — ciclul inferior al liceului pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 2.

Art. 3. — Se aprobă programa școlară de Metodica predării limbii și literaturii române pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Liceu — filiera vocațională, profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare pentru clasa a XI-a, prevăzută în anexa nr. 3.

Art. 4. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura maghiară maternă pentru elevii care frecventează școli/clase cu predare în limba română pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 4.

Art. 5. — (1) Programele școlare prevăzute la art. 1 – 4 se aplică începând cu anul școlar 2021 – 2022.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației anunță că a solicitat alocarea de fonduri pentru finanțarea suplimentară a unui număr de peste 6.000 de posturi de rezidenți în învățământul superior, înregistrați anul acesta

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru asigurarea finanţării unui număr de peste 6.000 de rezidenţi în învăţământul superior…
Vezi articolul

Rectorul Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai nu mai poate crește în actuala paradigmă / Reglementările sunt gândite colectivist, ministerul ne tratează ca pe campusuri proprii / UBB își propune de acum obiective world-class

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca “a ajuns în paradigma actuală la maximum de dezvoltare! În această paradigmă nu mai putem crește, ci putem aștepta ca celelalte universități din țară să…
Vezi articolul