Personalul din învățământ are prioritate la vaccinare anti-COVID, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale

6.638 de vizualizări
Foto: gov.ro
Personalul din învățământ are prioritate la vaccinare, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România. Acesta a spus pentru Stirile ProTV care sunt domeniile de “activități critice” incluse în al primul val de vaccinare cel care cuprinde domeniile prioritare pentru protejarea funcționării unui stat.

În primul rând vor fi vaccinați gratuit angajaţii din spitale – de stat şi private, personalul care desfăşoară activităţi esenţiale, cei peste 65 de ani şi cei cu boli cronice care au împlinit 18 ani, acestea sunt cele 4 categorii care vor beneficia primele de vaccinul anti-COVID.

În cadrul personalului care desfășoare activități esențiale, medicul coordonator al campaniei de vaccinare a enumerat și “tot ce înseamnă învățământ”.

„Al doilea criteriu foarte important este cel al protejării activităţii esenţiale, activităţile critice, din ceea ce înseamnă funcţionarea unui stat, a unei societăţi, începând de la siguranţa naţională. apărare, transporturilor, energie, management, deşeuri, tot ce înseamnă învăţământ, sunt domenii fără de care viaţa noastră de zi cu zi nu se poate desfășura optim″, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă este medic primar infecţionist la Spitalul Militar Central din Capitală şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.

În învățământ lucrează peste 300 de mii de persoane, din care 240 de mii sunt cadre didactice, potrivit INS.

Lista este făcută după recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spun responsabilii, şi ţine cont de câteva aspecte importante, cum ar fi riscul de a face o formă gravă a bolii sau de a infecta mai mulţi oameni.

Serul imunizator va veni în tranşe, iar acestea au fost calculate la numărul de locuitori. De fiecare dată, România va primi 4,3 % din cantitatea pe care o va distribui Comisia Europeană.

Foto: dr. Valeriu Gheorghiță/gov.ro


5 comments
  1. Da, da. Conform legii si la antigripal aveam prioritate. N-am vazut picior de antigripal in invatamant in 15 ani de predare. Asa ca lasati minciunile.

    1. @Florica Panciu,
      ce ar fi totusi sa aveti prioritate doar la coada la farmacie, pentru a vi le cumpara(daca vreti sa le faceti primii) ?!?!

      1. Sireacu’ Gigel, cât o fi suferit el în școală! Cu un IQ mic, mic de tot, trebuie să fi fost tare greu. Bine că între timp s-a inventat internetul și se defulează și el cum poate. Succesuri Gigică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Federației Părinților: Dacă Ministerul dorește obligativitatea uniformei, nu mai vorbim despre învățământ gratuit sau susține financiar cumpărarea uniformelor. Atenție la acei directori care au firme de casă!

“Este din nou o discuție fără fond adusă în atenția opiniei publice, atâta timp cât avem reglementată prin regulamente și statutul elevului posibilitatea de a se purta o uniformă școlară…
Vezi articolul