Peste 2.500 de absolvenți de facultăți economice ar putea fi angajați de ANAF și trimiși din nou la școală, anunță instituția. Selecția, după notele din facultate, cele de la absolvire, plus interviu

1.088 de vizualizări
SURSA: anaf.ro
ANAF intenționează să angajeze „tineri valoroși” în sistemul fiscal, cu o selecție pe baza notelor de la facultate și a unui interviu. Acești tineri ar putea proveni de la facultățile de profil, se arată într-un comunicat de presă. Precizările vin după declarațiile făcute de președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, zilele trecute, dar și după cele ale ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici – că ar putea angaja fără concurs tineri absolvenți de ASE (de facultăți economice) la ANAF.

Potrivit celor de la Fisc, o treime din personalul ANAF are vârsta cuprinsă  între 51 – 60 de ani. Mai mult decât atât, în perioada 2019 – 2020, vor ieși la pensie aproape 2.500 de angajați ai ANAF,  dintre cei 23.500.

Planul este să transforme Școala de Finanțe Publice și Vamă, din cadrul MFP în  Școala de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă, iar apoi recrutarea pe bază de interviu și notele de la facultate. ”Acest fapt nu reprezintă un efort bugetar semnificativ”, precizează instituția.

„Aceste intenții strategice ale managementului ANAF implică, desigur, și propuneri de modificare a cadrului legislativ, deoarece, în prezent, recrutarea funcționarilor publici debutanți presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții publice, efectuarea unei perioade de stagiu și obținerea unui calificativ corespunzator pentru a putea fi numiți funcționari publici definitivi, în condițiile Codului administrativ”, se arată în comunicat.

Cum vor fi selectați tinerii absolvenți

Se va folosi „o serie de criterii”, cum ar fi nota finală a examenului de absolvire, note obținute la disciplinele de specialitate și interviu, potrivit comunicatului. În baza lor, aceștia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia  de îndrumători și vor urma, totodată, cursurile Școlii de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanții vor susține un examen, vor fi evaluați, pentru a se stabili modul în corespund exigențelor instituției.

SURSA: anaf.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică de la Facultatea de Automatică: „Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă un partener strategic”

Compania de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti…
Vezi articolul

ANOSR critică decizia Universității de Arte de a-și atribui dreptul de proprietate asupra creațiilor studenților săi, inclusiv o cotă procentuală din vânzări: „Modificarea este absolut incorectă / O îmbogățire injustă”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică decizia Universității Naționale de Arte din București care a comunicat pe 15 aprilie că „Lucrările cu caracter didactic artistic realizate de…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde…
Vezi articolul