Peste 2.500 de absolvenți de facultăți economice ar putea fi angajați de ANAF și trimiși din nou la școală, anunță instituția. Selecția, după notele din facultate, cele de la absolvire, plus interviu

1.118 vizualizări
SURSA: anaf.ro
ANAF intenționează să angajeze „tineri valoroși” în sistemul fiscal, cu o selecție pe baza notelor de la facultate și a unui interviu. Acești tineri ar putea proveni de la facultățile de profil, se arată într-un comunicat de presă. Precizările vin după declarațiile făcute de președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, zilele trecute, dar și după cele ale ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici – că ar putea angaja fără concurs tineri absolvenți de ASE (de facultăți economice) la ANAF.

Potrivit celor de la Fisc, o treime din personalul ANAF are vârsta cuprinsă  între 51 – 60 de ani. Mai mult decât atât, în perioada 2019 – 2020, vor ieși la pensie aproape 2.500 de angajați ai ANAF,  dintre cei 23.500.

Planul este să transforme Școala de Finanțe Publice și Vamă, din cadrul MFP în  Școala de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă, iar apoi recrutarea pe bază de interviu și notele de la facultate. ”Acest fapt nu reprezintă un efort bugetar semnificativ”, precizează instituția.

„Aceste intenții strategice ale managementului ANAF implică, desigur, și propuneri de modificare a cadrului legislativ, deoarece, în prezent, recrutarea funcționarilor publici debutanți presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții publice, efectuarea unei perioade de stagiu și obținerea unui calificativ corespunzator pentru a putea fi numiți funcționari publici definitivi, în condițiile Codului administrativ”, se arată în comunicat.

Cum vor fi selectați tinerii absolvenți

Se va folosi „o serie de criterii”, cum ar fi nota finală a examenului de absolvire, note obținute la disciplinele de specialitate și interviu, potrivit comunicatului. În baza lor, aceștia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia  de îndrumători și vor urma, totodată, cursurile Școlii de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanții vor susține un examen, vor fi evaluați, pentru a se stabili modul în corespund exigențelor instituției.

SURSA: anaf.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Noua Lege a învățământului superior – vizată de posibile modificări la mai puțin de două luni de la promulgare: Echivalarea diplomelor pentru studii de lungă durată, pe stil vechi, în diplome de master pune probleme / Surse: Ministerul are în vedere un proiect ordonanță de urgență, după discuții cu Ministerul Dezvoltării și cu Agenția Funcționarilor Publici

Numeroase persoane care au urmat studii superioare de lungă durată anterior introducerii sistemului Bologna ar putea fi afectate de o schimbare în formularea legislativă ce a permis, până acum, echivalarea…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației: Ramona Lile nu a fost confirmată în poziția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma deciziei de plagiat. Instituția cere ca universitatea să reia alegerile de rector

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat oficial, pentru Edupedu.ro, că Ramona Lile, rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, nu a fost confirmată în funcție după alegerile pentru funcția de rector,…
Vezi articolul