Peste 600 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli, în prima săptămână din Martie. Scădere de 22% față de săptămâna anterioară

3.479 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Peste 600 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli, în prima săptămână din Martie, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, primite de Edupedu.ro. Acestea arată o scădere de 22% față de săptămâna anterioară în privința numărului cumulat de infectări la profesori și alți angajați din școli și al elevilor.

Concret, în perioada 1-5 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

a) un număr de 263 infectări în rândul elevilor;

b) un număr de 380 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic;

c) un număr de 293 clase/grupe care au suspendat activitatea.

Asta după ce săptămâna anterioară erau 823 de cazuri de infectare și aproape 500 de clase cu activitatea suspendată. Scăderea de peste 180 de cazuri de infectare înseamnă o reducere de 21,87%.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dat vineri seară o Hotărâre prin care ministerele Educației și Sănătății pot emite un ordin de ministru comun pentru ca elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la școlile postliceale și profesionale, să meargă fizic la școală, indiferent de scenariu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like